Trifunović: Na teror huligana odgovoriti silom 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je danas da „ozbiljna grupa huligana teroriše ljude“ i da je jedini način da se to spreči sila, jer „niko nije nikad zaustavio tenkove cvećem“.

„Tome se na put staje silom. Kao stanari iz Mike Alasa, iz Niša, koji su oterali huligane sa svojih krovova. Ja ne znam da je neko zaustavio tenkove cvećem. Kako bi bilo da vama neko dođe kući i vređa vas s razglasa pred detetom“, upitao je Trifunović u gostovanju na televiziji N1.

On je puštanje sa razglasa poruke „Đilase, lopove“ u blizini zgrade gde živi porodica predsednika Stranke slobode i pravde okarakterisao kao „čist teror“, za koji je optužio SNS i Aleksandra Vučića.

To je teror, ja nemam drugu reč za to. Vučić se ponaša prema nama kao prema podanicima. Ja taj teror trpim treću noć, jer u mojoj ulici koja ima desetak zgrada, uveče ima više navijača nego u jednom redu južne tribine stadiona Partizana, ukazao je Trifunović.

On je najavio da će i sam biti večeras ispred zgrade u kojoj živi Đilas, kako bi pružio podršku i pokazao da na nasilje ne sme da se ćuti. Jer će sutra doći ispred vaše zgrade ili u vaš stan i maltretirati vas, upozorio je on.

Na kritike političkih protivnika da pozivaju na nasilje, Trifunović je odgovorio rečima da „nije Đilas poslao navijače u Jajince ispred Vučićeve kuće, nego je Vučić poslao te ljude kod Đilasa“.

Na pitanje šta će biti ako večeras pred Đilasovu zgradu dođu i navijači, Trifunović je poručio da ako navijači mogu da se kreću tokom policijskog časa, mogu i predstavnici i pristalice opozicije.

Ako se pojave navijači, ne znam šta će biti, ali ja na klanje neću ići dobrovoljno, to mogu da kažem. Ako neko krene na mene, braniću se. Pružiti otpor tom nasilju nije nasilje, to je otpor nasilju, konstatovao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari