Trifunović ne razmatra opciju da podigne tužbu protiv Čanka 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak došao je juče u prostorije Pokreta slobodnih građana, objavio je prvi čovek PSG-a Sergej Trifunović na Tviteru.

– Upravo je u prostorije PSG ušao Nenad Čanak. Sa telohraniteljima i dramskim patosom: „Ja imam četvoro dece i petoro unučadi. Vi ste uvredili moju porodicu. A to košta.“ Okrenu se i ode – napisao je Trifunović.

U kratkom razgovoru za naš list, Trifunović se zapitao kako je Čanak uopšte mogao da zna da je on u tom trenutku u Pokretu i da je imao sastanak u 13 časova, jer on u prostorijama nije svaki dan. Prema njegovim rečima, to bi moglo da znači da „služba lepo radi“ i da sluša telefone.

– Ušao je sa dvojicom telohranitelja. Ja sam mu rekao da uopšte nemam razloga da sa njim pričam niti da se rukujem. Onda je pitao „da li je istina da ste vi izgovorili…“ na šta sam ja uzvratio da sam mu kazao isto što je on rekao Slobodanu Miloševiću i da ne vidim u čemu je problem i šta mu nije jasno. „Ja imam četvoro dece, petoro unučadi, vi ste uvredili moju porodicu“, rekao je Čanak, sa sve dramskim pauzama, i dodao „a to košta“, onako, kao mafijašku pretnju – opisao je Trifunović.

On je rekao da ne razmatra opciju da podigne tužbu protiv Čanka, a na naše pitanje šta će uraditi ako lider LSV ponovo upadne u prostorije PSG-a, poručio je da će „u Pokretu morati da povećaju budžet za osveživač vazduha u prostorijama“. Trifunović je dodao da se Čanka „jako uplašio“.

– Kako ne bih. Nisam nikada video toliko brdo jedva pokretnih čvaraka na štapu. Ta, ko se ne bi uplašio – rekao je Trifunović ironično.

Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je za Danas da je juče „imao neka posla u skupštini“, te da je zamolio sekretara poslaničke grupe Bojana Pudara da mu pronađe adresu PSG-a. Prema njegovim rečima, oni su se najavili da će doći, da bi sat i po kasnije došli na adresu.

– Zvonili smo i otvorila nam je jedna ljubazna plava devojka. Pitao sam da li je slobodno, rekla je da jeste i ja sam ušao. Video sam Sergeja Trifunovića kako sedi za jednim većim stolom sa još desetak ljudi. Rekao sam dobar dan, na šta je on kazao da se sa mnom neće rukovati, na šta sam ja uzvratio da nisam došao da se rukujem, već da mi ponovi uvrede na moj račun o kojima sam čitao. Nije želeo to da uradi. Video sam kako se prestravio, bio je beo kao krpa kada sam izlazio – naveo je Čanak i dodao da je Trifunović „najobičnije pseto i kukavička krpica koja ne vredi blata sa cipela“. On je na Tviteru izneo tvrdnju da u njegovoj pratnji nisu bili telohranitelji, kako je kazao Trifunović, već sekretar poslaničke grupe kao i čovek koji mu pomaže, jer se teško kreće.

– Bio sam sada u PSG da nađem S. Trifunovića (u daljem tekstu Fido). Nije smeo da ponovi šta je izgovorio, samo je ponavljao da je o meni rekao „ono što sam ja govorio o Miloševiću“. Imao je punu kancelariju ljudi. Sada je definitivno. Sergej Trifunović je bezvredna kukavička krpa. Bio sam sam, u pratnji Bojana Pudara, sekretara poslaničke grupe u skupštini, koji mi je pomogao oko adrese, i sa pratiocem koji mi pomaže jer se teško krećem – napisao je Čanak i dodao da će se, ukoliko Trifunović misli da su mu to bili telohranitelji, vratiti sam, jer je još u Beogradu.

Podsetimo, nakon govora koji je Trifunović održao na protestu u Novom Sadu, kada je Čanka pominjao u kontekstu otcepljenja Vojvodine i nazvao „teškim đubretom“, predsednik LSV je na društvenim mrežama u više navrata pisao da „ne veruje da je to Sergej izgovorio“, i pozivao ga da mu, ukoliko jeste, sve to „saspe u lice kako priliči časnom čoveku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari