Tužlaštvo: Aleksandar i Andrej Vučić nisu bili u kontaktu sa vlasnikom "Jovanjice" 1(arhiva) Foto: STARSPORT

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa Predragom Koluvijom, vlasnikom poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ na kojem je pronađena velika količina marihuane, prenosi N1.

Kako se navodi, tužilaštvo dodaje da ne postoje osnovi sumnje da su predsednik i njegov brat pomaganjem ili na drugi način učestvovali u krivičnom delu koje se Koluviji stavlja na teret.

„Odgovarajući na krivičnu prijavu koju je protiv predsednika Srbije i njegovog brata Andreja podneo gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner SNS, Miloš Vučević, Tužilaštvo je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, preneo je N1.

Tužilaštvo dodaje, kako su rekli, da na osnovu podataka iz telefona i SIM kartica Predraga Koluvije nije utvrđen nijedan kontakt sa Andrejom i Aleksandrom Vučićem.

„Naime, iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od okrivljenog Predraga Koluvije, sačinjenog od strane Službe za specijalne istražne metode MUP Republike Srbije, akvizicijom memorisanog sadržaja kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem Interneta, proizilazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom Vučićem i Adrejem Vučićem, niti da se komunikacije koje su ostvarene 13. i 14. novembra 2019. godine putem mobilne mreže ili Internet aplikacija mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem“, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, a prenosi portal N1.

Podsećamo, policija je na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari