Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče u Moskvi da je delegacija Srbije dobila potvrdu da će Rusija insistirati da rešenje statusa Kosova i Metohije ne bude jedinstven slučaj, kao što bi neki hteli. Đelić je rekao da Srbija, pri rešavanju statusa Kosova i Metohije, trpi različite pritiske i da je zbog toga podrška Rusije dragocena.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče u Moskvi da je delegacija Srbije dobila potvrdu da će Rusija insistirati da rešenje statusa Kosova i Metohije ne bude jedinstven slučaj, kao što bi neki hteli. Đelić je rekao da Srbija, pri rešavanju statusa Kosova i Metohije, trpi različite pritiske i da je zbog toga podrška Rusije dragocena. Moskva zahteva da se bilo koje rešenje traži kroz kompromis i u okviru međunarodnog prava, odnosno da ostane u SB UN, rekao je Đelić. On je, posle sastanka delegacije Vlade Srbije sa ruskim zvaničnicima, izjavio da je delegacija dobila potvrdu da će Rusija insistirati da rešenje statusa Kosova ne bude jedinstven slučaj i da Moskva na to gleda kao na univerzalni slučaj koji će biti presedan, preneo je RTS.
Priština – Vlada Kosova ocenila je kao neprihvatljivu najavu srpskog ministra Slobodana Samardžića da će se lokalni izbori u većinskim srpskim opštinama na Kosovu organizovati u isto vreme kada i u Srbiji, prenosi juče Koha ditore. „Prihvatljivi izbori za nas će biti samo oni koji se na Kosovu održavaju 17. novembra. Nikakvi drugi izbori neće imati legitimitet kada se zna da na osnovu Rezolucije 1244 Kosovom upravlja Unmik“, rekao je portparol Vlade Kosova Avni Arifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari