Unmik policija zatražila je juče od rumunskih vlasti da obezbede da 11 rumunskih oficira budu dostupni sudskim organima Kosova zbog istrage koja se vodi povodom pogibije dva demonstranta 10. februara u Prištini, stradalih u sukobima pripadnika Samoopredeljenja s policijom UN. U saopštenju Unmika objavljenom povodom odluke vlasti u Bukureštu da povuče 75 rumunskih oficira s Kosova izražava se žaljenje zbog tog poteza koji je usledio i pored zahteva UN da oficiri ostanu na Kosovu do 6.

Unmik policija zatražila je juče od rumunskih vlasti da obezbede da 11 rumunskih oficira budu dostupni sudskim organima Kosova zbog istrage koja se vodi povodom pogibije dva demonstranta 10. februara u Prištini, stradalih u sukobima pripadnika Samoopredeljenja s policijom UN. U saopštenju Unmika objavljenom povodom odluke vlasti u Bukureštu da povuče 75 rumunskih oficira s Kosova izražava se žaljenje zbog tog poteza koji je usledio i pored zahteva UN da oficiri ostanu na Kosovu do 6. aprila zbog istrage o pogibiji demonstranata. Dodaje se da su demonstranti stradali od gumenih metaka koje su ispalili pripadnici UN policije.
Merdare – Posmrtni ostaci pet osoba srpske i nealbanske nacionalnosti predati su juče porodicama kod Merdara, na administrativnom prelazu Srbije i Kosova. Predstavnici Komisije za nestale Vlade Srbije predali su porodicama tela Ljubomira Vrcelja (1960), Mladenke Vrcelj (1966), Radmile Bogićević (1931), Dušana Bogićevića (1935) i Čizmelji Džemalja (1952). Oni su na Kosovu tokom 1999. i 2000. kidnapovani, a potom ubijeni. Identifikacija stradalih obavljena je putem DNK metode u laboratoriji Međunarodne komisije za nestale u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari