U Kostolcu deo naprednjaka nezadovoljan zamenikom predsednika opštine 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nekoliko meseci od završenih lokalnih izbora u gradskoj opštini Kostolac, počeli su da pljušte navodi o korupciji i nepotizmu zamenika predsednika ove opštine Darka Grubetića.

Prema rečima radnika iz kostolačke opštine, koji su se predstavili kao „zabrinuti Kostolčani“, ne želeći da se predstave zbog mogućih sankcija, Grubetić je u sukobu interesa i obavlja više plaćenih funkcija, iako je stranka pre nekoliko godina to izričito zabranila.

On je  navodno uticao na to da mu se izgradi i osvetli put do vikendice na Dunavu u dužini od 1.600 metara, kao i da se rekonstruiše ulica u kojoj žive on i njegov brat.

– Dok naš predsednik Serdžo Krstanovski svoje radno vreme provodi radeći na realizovanju mnogih projekata i rešavanju nagomilanih problema u gradu, njegov zamenik Darko Grubetić radi sve što je u suprotnosti sa stranačkim i gradskim radom, već koristi sve benefite svoje pozicije isključivo za svoje lične interese i to na veoma bahat i bezobrazan način. Tako je zamenik predsednika, koristeći svoju moć u mesnom odboru SNS-a Kostolca, uspeo da nadvlada svog predsednika mesnog odbora i predsednika opštine Serdža Krstanovskog i da sva sredstva i investicije usmerava baš na lokacije koje njemu najviše odgovaraju. Ta sredstva nisu mala i iznose preko osam miliona dinara i ona su usmerena na realizaciju isključivo po Grubetićevom nahođenju – priča razočarani naprednjak iz kostolačke uprave.

On je taksativno naveo kako se troši novac kostolačkih građana.

– Rekonstrukcije trotoara u Ulici Nikole Tesle u Kostolcu u kojoj živi zamenik lično, zatim rekonstrukcija asfaltne podloge u Jadranskoj ulici u kojoj  živi njegov brat, rekonstrukcija ulice na staroj ekonomiji koja je inače potpuno rekonstruisana iz tekućeg održavanja, što je kršenje zakona (iz tekućeg održavanja se ne radi investicija) i asfaltiran deo puta čije je vlasništvo u katastru EPS-a, (zloupotreba sredstava – pribavljanje koristi drugom licu), a slučajno zamenik Grubetić u toj ulici poseduje lokal koji izdaje u zakup. Vrhunac je novoizgrađeni put kroz livadu u dužini od oko 1.600 metara, koji direktno vodi do dvorišta vikendice na Dunavu zamenika Grubetića. Taj put je i osvetljen uličnom rasvetom, dok mnoge kostolačke ulice nemaju ili imaju sasvim malo osvetljenje – tvrdi naš sagovornik.

On još kaže: „Suprotno stavu centrale SNS-a o zabrani duplih funkcija, zamenik Grubetić je i dalje zadržao fukciju člana skupštine u Kostolačkom izdvojenom preduzeću PD Autotransport D.O.O, praveći se nem. Za tu vrstu angažovanja mu svakog meseca leže na račun 30.000 dinara narodnih para, pa sa platom zamenika od 106.000 dinara spada u red dobrostojećih funkcionera.“

S druge strane, zamenik predsednika opštine Kostolac Darko Grubetić negirao je sve navode i optužbe, rekavši da u njima nema grama istine.

– Činjenica je da od kada sam postao zamenik predsednika opštine, gradska opština je krenula u realizaciju kapitalnih investicija, a to očigledno nekom smeta, kao i činjenica da čitavo rukovodstvo gradske opštine Kostolac čine mladi, obrazovani i sposobni ljudi koji imaju za cilj samo jedno, a to je razvoj gradske opštine – napisao je Grubetić u svom demantiju.

– Nisam u sukobu interesa s obzirom na to da me je na mestu  člana Skupštine PD Autotransport Kostolac postavila Vlada Republike Srbije na čijem je čelu u to vreme kao premijer bio Aleksandar Vučić, koji je i potpisao moje rešenje – navodi Grubetić i dodaje da je osnivač preduzeća Vlade Srbije, a da grad Požarevac i gradska opština Kostolac nemaju veze sa time.

U svojoj izjavi Grubetić je potvrdio da na Dunavu ima vikendicu.

– Tačno je da imam vikendicu na Dunavu koju je podigao moj otac pre 30 godina, koja pripada vikend naselju, a koje broji preko 150 vikendica. Put koji se spominje je urađen za celo naselje s obzirom na to da gradska opština nije imala ingerencije održavanja nasipa, već je za to bila nadležna Vodoprivreda pod upravom Vlade Srbije. Što se tiče Jadranske ulice, ona je rađena i urađena  još u vreme kada je predsednik opštine Kostolac bio Ivan Savić, a za Ulicu Nikole Tesle gde se uređuju trotoari, mogu da kažem da sam se u nju sa suprugom kao podstanar doselio pre nekoliko meseci, tako da nisam imao nikakvog uticaja na njenu rekonstrukciju, pogotovo što je u njenu obnovu finansijski učestvovao samo grad Požarevac. Napominjem da se sva sredstva namenjena za tekuće investicije iz letnjeg ili zimskog održavanja koriste na predlog komisije za infrastrukturu uz saglasnost veća gradske opštine Kostolac – rekao je Grubetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari