U Kragujevcu obeležena godišnjica ubistva Zorana Đinđića 1Foto: Stanislav Milojković

Predstavnici Gradskog obora Demokratske stranke Kragujevac obeležili su godišnjicu ubistva premijera Zorana Đinđića polaganjem venca na spomen-ploču sa njegovim imenom.

Predsednik Gradskog odbora DS u Kragujevcu Ivan Dubljanin rekao je agenciji Beta da je tužno što se na godišnjicu ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića mora konstatovati da se ni država, ni društvo nisu ni milimetar pomakli u procesu demokratizacije.

„Naprotiv, stanje je mnogo teže i lošije nego 2003. godine“, kazao je Dubljanin.

On je rekao da se „ponovo vratilo vreme premlaćivanja opozicionih prvaka, progona novinara, gušenja slobode medija i ograničavanja i izbornih i ljudskih sloboda“.

Dubljanin je rekao da se na dan Đinđićevog ubistva uvek seti kako je sa još dvojicom stranačkih kolega u sedištu Gradskog odbora DS u Kragujevcu tu lošu vest telefonom saznao od Gorana Vesića.

„Pre neki dan smo od Vesića primili još jednu lošu vest, a to je njegova izjava da bi Djindjić, da je živ, podržavao ovaj režim. To je novi pucanj u Djindjića i zloupotreba njegovog imena“, rekao je Dubljanin i dodao da Gradski odbor DS neće odustati od izvornih ciljeva i programa demokrata.

Dubljanin je podsetio na to da je izvorna spomen-ploča sa imenom Zorana Đinđića u Kragujevcu ukradena pre pet godina i da do dan danas nije otkriven i kažnjen počinilac tog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari