Udruženje kosovskih stradalnika: Sumnjamo u rad Specijalnog suda 1Foto: EPA/Djordje Savic

Udruženje kosovskih stradalnika je danas izrazilo sumnju u uspeh rada specijalnog suda za ratne zločine počinjene na Kosovu.

Prva grupa bivših pripadnika takozvane oslobodilačke vojske Kosova sutra leti za Hag gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine OVK, počinjene pre, za vreme i nakon oružanih sukoba na Kosmetu.

Kao što se iz izjava onih koji se danas nalaze u državnom i političkom vrhu u Prištini moglo naslutiti, krenulo je opstrukcija rada Specijalnog suda, kaže se u saopštenju ove organizacije.

Članovi porodica kosmetskih stradalnika dvadeset godina čekaju istinu o zločinima počinjenim nad njihovim najrođenijima, ali, po svemu sudeći, ovaj dan će biti samo jedno u dugom nizu razočarenja, zbog nehumanih i neodgovornih obećanja onih kojima bi pravo i pravda, ali i humanost, trebalo da su na prvom mestu, konstatuje se u saopštenju.

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika podseća domaću i međunarodnu javnost, ali i tužilaštva i sudove čiji je mandat i obaveza da se pitanjima ratnih zločina bave da su nebrojeno puta do sada, njima, Haškom tribunalu, svim dosadašnjim šefovima Unmik-a i Euleks – a… dostavljali imena nalagodavaca i izvršilaca zločina nad kosmetskim Srbima i nealbancima, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari