UDS: Naš osnovni cilj je da nestane granica između Srbije i EU 1Ujedinjena demokratska Srbija Foto: Beta/Miloš Miškov

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) su povodom 9. maja Dana Evrope, na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, poručili da je osnovni cilj te koalicije „da granica između Srbije i Evropske unije nestane“, odnosno da će tek tada građani Srbije „imati priliku za normalan život“.

„Tek kada ove granice iza nas ne bude, moći ćemo da živimo u normalnoj državi, bez straha da ćemo biti nejednaki pred zakonom, bez straha od siromaštva, bez straha od samovolje vlasti. Zbog toga je potrebno da postoji ujedinjena politička snaga i zbog toga postoji Ujedinjena demokratska Srbija“, rekao Marko đurišić, jedan od lidera i prvi na izbornoj listi UDS-a.

Koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš je dodao da je UDS politički savez „izrazito proevropskih i demokratskih stranaka i organizacija“ i da žele da vrednosti EU sprovedu u celoj državi.

„Nije to samo u pitanju životni standard, nisu tu u pitanju samo subvencije koje će, recimo, naši paori dobijati, a koje će biti mnogo veće nego što su danas, nego je to i uvažavanje kvaliteta života, suživota, priznavanje prava na različitosti. Mi u Vojvodini znamo da su različitosti koje postoje među nama naš kvalitet i naša prednost a ne naše mane“, rekao je Kostreš.

Ujedinjena demokratska Srbija je koalicija Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari