Ugljanin: Ljajić je politički prevarant koji birače koristi kao ovce za šišanje 1Foto: Istinomer

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) je politički prevarant, koji živi u Beogradu i bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje. Ovako je predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin nazvao svog strateškog partnera na lokalnom nivou.

Ovakve Ugljaninove ocene na račun osnivača Sandžačke demokratske partije (SDP), došle su nakon odbijanja odbornika te partije u Novom Pazaru i Sjenici da podrže predlog SDA o promeni naziva ulica. Naglasio je da će „Ljajić morati da se suoči sa svojim ponašanjem“ i dodao da sa njim nemaju ništa, jer su „Deklaraciju o strateškom partnerstvu potpisali sa predsednikom SDP Nihadom Hasanovićem, sa kojim će narednih dana razgovarati da li su odustali od tog sporazuma“.

Ugljanin je rekao da su Ljajić i predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, da su, nepodržavanjem predloga o promeni imena ulica „imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka kao legitimnog zastupnika interesa Bošnjaka“ i da su takvim ponašanjem „postavili pitanje svim Bošnjacima Sandžaka – za koga ste glasali, a biračko telo njih treba da pita ko im je dao pravo da ruše bošnjačke interese i slkuže Vučićevim antibošnjačkim, rušilačkim interesima, koji je izjavom 100 Bošnjaka za jednog Srbina, poznat kao inspirator genocida u Srebrenici“.

Gradski parlament u Novom Pazaru i opštinski u Sjenici sa dnevnog reda su skinuli predloge SDA o promeni naziva ulica,glasovima odbornika SDP, SNS i SPS, koji u ove dve lokalne samouprave čine vladajuću većinu. Predlog je prošao samo u skupštini Tutina, gde Ugljaninova stranka ima apsolutnu većinu još od 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari