Ugljanin: Rok za narednu sednicu BNV je 11. novembar 1Foto: FoNet / Dragan Antonić

Nosilac liste „Samoopredeljenje“ i većnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas da neko pokušava dezinformacijama da diskreditije to najviše predstavničko telo Bošnjaka.

On je na konferenciji za novinare rekao da naredna sednica tog nacionalnog organa treba da bude održana najkasnije do 11. novembra, jer je poslednja bila održana 11. maja, kojoj je prisustvovao član predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

„Dobio sam poziv od predsednika BNV Esada Džudža za treću sednicu 24. juna, međutim to može biti samo četvrta sednica, nikako treća. Radi se o zabuni ili je reč o falsifikatu kojom Vučićeve tajne službe pokušavaju da zbune javnost“, rekao je Ugljanin.

On je dodao da se o finansijskom planu BNV, što je navedeno kao jedna od tačaka te sednice, može raspravljati tek kada se dobije rešenje o pripadajućim sredstvima za ovu godinu od nadležne republičke institucije, a nikako pre toga.

Ugljanin je rekao da je BNV danas poslalo pismo ministru Državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću i drugim nadležnim organima Srbije u kojem ih obaveštava o svim dezinfomacijama u javnosti, kao i o povredama Ustava, zakona i poslovnika o radu BNV.

On je demantovao da je Džudžu zabranjen ulazak u BNV i rekao da, ukoliko se usaglase sa listom „Vakat je“, u ponedeljak može biti održana četvrta sednica, sa tačkama dnevnog reda o Džudžovoj smeni i proglašenju 28. septembra Danom Bošnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari