Upozorenje NS: Ko bude prevozio građane na miting opozicije preti mu zatvaranje firme 1Ilustracija Foto: www.wikipedia.org /Wlodzimierz

I dalje je neizvesno da li će zainteresovanii građani juga Srbije moći organizovanim autobuskim prevozom da otputuju u Beograd, ili će morati da se oslanjaju na individualnu organizaciju.

Narodna stranka (NS) u Vranju kritikovala je u svom saopštenju Gradski odbor SNS da opstruira organizovani odlazak građana u Beograd, na miting opozicije koji je zakazan za 13. april. NS naglašava da su u „poslednjih nekoliko dana“ autoprevoznici iz Vranja izloženi „neverovatnim pritiscima od strane režima“.

-Vlasnicima autoprevozničkih firmi se preti raznoraznim inspekcijama, kao i da će biti izloženi vanrednim tehničkim pregledima svojih vozila, da će im tablice biti skinute sa vozila, te da će po svaku cenu biti isključeni iz saobraćaja ukoliko prihvate da toga dana voze građane na protest u Beogradu – navodi se u saopštenju Narodne stranke (NS)

Prema navodima NS „pretnje i pritisci se tu ne završavaju,već se govori i o tome da može doći i do zatvaranja firmi“ onima koji pristanu da prevoze gradjane juga Srbije u prestonicu.

NS je u svom saopštenju najoštrije osudila kako se kaže „vid pritiska na autoprevoznike koji pošteno rade svoj posao, plaćaju porez državi, koja sa druge strane ne dozvoljava da isti zarade novac od kojeg žive“.

Interesovanje građana za protestni skup u Beogradu najveće je u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici gde su i održavane protestne šetnje, mada su odlazak u Beograd najavljuju i građani iz Trgovišta i Bujanovca.

U celoj Srbiji uveliko traju pripreme za veliki opozicioni skup 13. aprila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari