Uručene optužnice optuženima i advokatima, nema dokaza za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Optuženima za umešanost u ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića i njihovim advokatima uručene su optužnice koje imaju oko 40 stranica i prema prvim izjavama nema dokaza koje šestoro optuženih Srba dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Otac Marka Rošića Nebojša rekao je za televiziju Most da je imao uvid u opružnicu i da veruje da do suđenja neće ni doći jer, kako je naveo, „u njoj nema dokaza“.

Rošićev branilas Mahmut Haljimi rekao je za portal Kosovo Onlajn da optužnica više liči na „Sizifovo mučenje“ nego na pravni akt, jer bez izvršioca goniti samo one koji se sumnjiče da su pomagali nepoznatim izvršiocima je besmisleno.

„Verujem da ukoliko ima pravde ova optužnica neće biti potvrđena, ali ako  ova optužnica bude potvrđena kao ovakva, predložiću svom klijentu da ne angažuje advokata i da se brani sam“, rekao je Haljimi.

On je objasnio da Rošića „nema svrhe da brani bilo koji advokat“ jer dokazi koje su navedeni „ne potvrđuju ni jednu jedinu okolnost kojom bi se približila sumnja da je na bilo koji način pomagao izvršiocima ubistva Olivera Ivanovića“.

Specijalni tužilac podigao je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba srpske nacionalnosti koji se terete za umešanost u ubistvo lidera GI SDP, 16. januara 2018. godine ispred sedišta stranke.

Suđenje je zakazano za 30. decembar u 9 i 30 u Specijalnom sudu u Prištini.

Biće pročitana optužnica, optuženi će se izjasniti o njoj i neće biti ispitivani svedoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari