Usvojena ostavka Milutina Jeličića Jutke 1Milutin Jeličić Jutka Foto: N1 (arhiva)

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Brus, koja je u toku, konstatovana je ostavka predsednika Milutina Jeličića Jutke koju je podneo 14. marta.

Ispred sale u kojoj se sednica održava okupile su se pristalice opozicije, ali i oni koji podržavaju trenutnu vlast i sada već bivšeg predsednika te opštine.

Na današnjoj sednici očekuje se da će biti izabrano i novo rukovodstvo Opštine Brus.

Protiv predsednika opštine Brus sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica. Blic je pisao da je za dve godine koliko je kod njega radila, žrtvi poslao 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.

Podsetimo, Jeličić je 1. marta rekao da podnosi ostavku na tu funkciju, jer se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se, kako ističe, dogodio pre nego što je postao član SNS, koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS.

Kako se to nije dogodilo u međuvremenu, Savez za Srbiju zatražio je od Jeličića ostavku najkasnije do srede, 13. marta u 15 časova, uz poruku da će, ako to ne učini, predstavnici Saveza doći do zgrade opštine Brus i da će tada „morati da podnese ostavku“. Jeličić je, zatim, saopštio da je podneo u pisanoj formi ostavku, kako je rekao, 11. marta. Ipak, ona je kroz pisarnicu opštine ipak prošla 14. marta.

U Brusu je 14. marta održan skup žena, koje su došle da podrže Jeličića.

Pre svega toga, u tom mestu je, tokom emitovanja emisije „Život priča“ TV Prva čija je gošća bila Marija Lukić, a koja je otvoreno govorila o svemu, bio isključen televizijski signal. Tužilaštvo u Brusu je lokalnoj policiji dostavilo zahtev za prikupljanje informacija o isključenju struje u Domu kulture u tom mestu, zbog čega je nestao signal kablovske televizije u vreme emisije.

Sve o slučaju Jeličića čitajte OVDE.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je, koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik opštine, prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari