Užice: Na poštenim izborima, pobedićemo Vučića 1Foto: Nenad Kovacevic

Sa 14. protesta „1 od 5 miliona u Užicu“, održanog večeras, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, poručio je da će građani Srbije „pobediti režim Aleksandra Vučića, ukoliko izbori budu fer i pošteni“.

„Na takvim izborima, Vučić neće dobiti ni 15 odsto glasova“, dodao je Zelenović, koga je voditelj protesta Zoran Filipović najavio kao gradonačelnika grada koji odoleva Vučiću, poput galskog sela iz stripa o Asteriksu i Obeliksu koji odolevaju Gaju Juliju Cezaru.

Prenevši pozitivne primere iz Šapca, u kome građani, a ne ne šef države ili premijerka, kako je istakao, odlučuju na koji način će se trošiti novac iz gradskog budžeta,  Zelenović je rekao da su Srbiji, osim građana koji će neposredno odlučivati o trošenju javnog novca, potrebni obrazovani i uspešni ljudi.

On je poručio Užičanima da moraju što pre da se oslobode Tihomira Petkovića, gradonačelnika, i Nemanje Nešića, njegovog dojučerašnjeg zamenika koji je skoro godinu i po bio u ostavci, a koji je će uskoro postati Petkovićev pomoćnik, navodeći da ni jedan ni drugi više ne mogu da odlučuju u Užicu.

„Šabačko požorište vodi Milena Minja Bogavac, najbolja mlada dramaturškinja i dobitnica Sterijine nagrade. Mi imamo Minju, a vi imate Nešića!  Nela Tonković vodi šabački muzej, jedan od najboljih u Srbiji. Mi imamo Nelu, a vi Tihomira! Dokle više hiljade Tihomira u Srbiji? Dajte da promenimo Srbiju i da damo priliku mladima da je menjaju i da se bave najodgovornijim poslovima“, poručio je Zelenović i bio pozdravljen aplauzom oko 300 prisutnih.

Navodeći da su građani, koji mesecima mirno i dostojanstveno protestuju, uspeli da se odupru režimu i da je na protestu u Beogradu 13.aprila bilo 50.000 ljudi“, Zelenović je ocenio da to govori „da za Srbiju ima nade i da smo mnogo bolji, nego što smo mislili, a da Vučić na sve to nema odgovora, jer ne razume Srbiju i potrebu njenih građana da žive u normalnom i uređenom društvu“.

„Mi smo društvo u kome nema dijaloga i to moramo da promenimo. Potreban nam je dijalog kako bismo pobedili Vučića na prvim i poštenim izborima i u tome ćemo sigurno uspeti“, poručio je gradonačelnik Šapca.

Građani su, uz zvuke pištaljki i trubica, prošetali centrom grada, a novo okupljanje je najavljeno za 2.maj, takođe od 20 časova ispred užičke skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari