Veselinović: Bojkot je jedini odgovor 1Foto: Pokret za preokret

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović počeo je kampanju za bojkot izbora u Somboru, gde je u razgovoru sa građanima istakao da je borba za poštene izbore počela 2015. godine kada su opozicione stranke i pokreti konstatovali da u Srbiji nema uslova za slobodne i poštene izbore i tražili od vlasti pregovore na tu temu.

On je istakao da su naredni zahtevi celokupne opozicije definisani krajem 2016. godine i u njima je jasno navedeno da će opozicija bojkotovati naredne izbore ukoliko se mediji ne oslobode i ukoliko se ne obezbede uslovi za slobodne i poštene izbore.

„Ti zahtevi predati su svim državnim institucijama, kao i svim međunarodnim organizacijama koje se bave kontrolom izbora, uključujući i sve relevantne institucije Evropske unije”, rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zahtevi za slobodne i poštene izbore i slobodne medije nisu ni od juče, ni od pre mesec, ni od pre godinu dana, već su izneti pre pet godina, kada je ova vlast počela „brutalno da krade izbore“.

„Gospodo iz vlasti i gospodo iz Evropske Unije, pošto ste se oglušili o zahteve celokupne opozicije 2015, 2016, 2018. i 2019. godine, ne možete očekivati da izađemo na izbore početkom 2020.

Naš odgovor na lažne izbore je bojkot”, poručio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari