Veselinović: Pogrešio sam zbog prevelike sličnosti 1Foto FoNet Zoran Mrdja

„Pogrešio sam što sam na društvenim mrežama objavio fotografiju slavlja Francuza u Parizu kao protest iz Beograda.

Nekoliko desetina ljudi je uradilo isto zbog prevelike sličnosti. Izvinio sam se zbog nesmotrenosti i čak sam postavio fotografiju iz koje se jasno vidi da je teško razlikovati proteste u Beogradu i skup u Parizu“, kaže profesor Janko Veselinović, član Predsedništva Saveza za Srbiju.

Veselinović je na svom Tviter nalogu nakon subotnjeg beogradskog protesta građana objavio fotografiju sa Jelisejskih polja, sa slavlja u Parizu iz 2018. godine, kada su Francuzi postali prvaci sveta u fudbalu, predstavljajući je kao fotografiju iz Beograda. „Rekao bih jedna od najimpresivnijih fotografija sa sinoćnjeg protesta u Beogradu. Diže moral svima koji protestuju, režimu i njegovim sledbenicima ledi krv u žilama“, napisao je Veselinović uz fotografiju.

Nakon salve negativnih komentara na društvenim mrežama  i upozorenja da se radi o gruboj grešci koja nanosi štetu građanskom protestu, Veselinović je izbrisao sporni tvit, izvinio se, postavio uporedne fotografije iz Pariza i Beograda i napisao: „Pogrešio! Mea culpa. Mala razlika. Uporedite i sami. Levo Beograd, desno Pariz.“

Veselinović za Danas kaže da priznaje da je u pitanju bila trenutna neopreznost. Na pitanje da prokomentariše stav pojedinih tviteraša da je zbog svoje neopreznosti naneo veliku štetu opoziciji i da je obrukao ljude koji učestvuju u građanskom protestu, sagovornik Danasa kaže da to naprosto nije tačno. „Nisam ozbiljne ljude čuo da tako nešto kažu. Rekao sam ljudski je grešiti. Greška nije bila namerna, već sasvim slučajna“, kaže Veselinović.

Na pitanje da li je tom greškom dao dodatni šlagvort simpatizerima vladajuće većine za dodatno „blaćenje“ građanskih protesta, član Predsedništva Saveza za Srbiju kaže da ga ne bi čudilo da vlast zloupotrebi i tu slučajnu pogrešku. „Režim Aleksandra Vučića koristi svaki mogući način da obesmisli i podeli opoziciju. Važno je ono što se dešava na ulicama Srbije, a ne ono što vlast svakodnevno govori“, zaključuje Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari