Veselinović: Uskoro gotova zajednička platforma Saveza za Srbiju 1Foto: Fonet/TV Fonet

– “Radna grupa koju čine predstavnici opozicionih stranaka najkasnije za desetak dana sastaviće zajedničku platformu o neophodnim uslovima potrebnim za sprovođenje fer i poštenih izbora”, kaže za Danas Janko Veselinović, član radne grupe u ime Saveza za Srbiju.

Veselinović napominje da su do sada održana dva sastanka radne grupe. “Prevalili smo polovinu posla, ali dok ne završimo taj posao, ne bih da otkrivam dosadašnje usaglašene odluke“ , kaže Veselinović.

Dodaje da će radna grupa na kraju rada načiniti zaključke koji će biti dostavljeni svim opozicionim strankama, pokretima i savezima koji su učestvovali na okruglom stolu u Skupštini Srbije 14. oktobra. Nakon izjašnjavanja opozicionih predstavnika o predloženim zaključcima, zahtevi će biti predočeni “vladajućem režimu”.

Na pitanje ko sve učestvuje u radu radne grupe, Veselinović odgovara da su svi oni koji su učestvovali na okruglom stolu delegirali po jednog predstavnika, a da je rad radne grupe do sada koordinirala samostalna poslanica Marinika Tepić.

Kada zahtevi budu stavljeni na papir, biće upućeni nadležnim organima, a ako vlast ne bude reagovala, opozicija će, kako je najavila, preduzeti druge akcije oko kojih tek treba da se usaglasi. Jedna od njih je i mogući bojkot izbora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari