Veselinović: Zabrinut sam zbog izjave Biličika o "produktivnim sastancima" sa predsednikom Srbije 1Foto FoNet Zoran Mrdja

Predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović izjavio je večeras da je zabrinut posle izjave Vladimira Biličika, koji se poput Dejvida Mekalistera hvali „produktivnim sastancima“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i u isti koš stavlja vlast i opoziciju.

On je u pisanoj izjavi istakao da nije logično da se posle posete zemlji u kojoj opozicija, osim u negativnom kontekstu, gotovo ne postoji ni na jednoj televiziji sa nacionalnom ferkvencijom, govori da je rešenje popunjavanje članova Regulatornog tela za elektronske medije, po nekoj formuli 3+1.

Veselinović dodaje i da nije logično da „produktivni sastanci“ sa Aleksandrom Vučićem za rezultat imaju svakim danom sve goru medijsku scenu u Srbiji, gde se ljudi iz opozicije, i svi koji drugačije misle, bukvalno linčuju.

„Nije, draga gospodo, ovde ništa dobro i takvim izjavama, i pored vaše dobre namere, činite medveđu uslugu građanima Srbije i demokratskom poretku u Evropi. Nema nikakvih uslova za demokratske izbore u Srbiji i bilo bi dobro da to otvoreno kažete i srpskim vlastima i građanima Evropske unije i Srbije“, poručio je Veselinović.

Dodao je i da „tek kada stvari nazovemo pravim imenom možemo zajedno krenuti u rešavanje problema“. U suprotnom, dovode se u pitanje i naši napori i trud da u razgovorima sa predstavnicima EU ukažemo na suštinske probleme, zaključio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari