Veselji: Nijedan ministar nije podneo ostavku 1Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji rekao je da nijedan ministar iz te stranke nije podneo ostavku, demantujući tvrdnje da se sa mesta ministra pravde u kosovskoj vladi povukao Abeljard Tahiri, prenosi RTK.

Ministar pravde Abeljard Tahiri, niti jedan drugi ministar DPK, nisu podneli ostavku, rekao je Veselji.

„Abeljard Tahiri je jedan od najuspešnijih ministara u vladi i sprovodi velike reforme u pravosudnom sistemu. Istina je da je bilo izazova i on je bio spreman da podnese ostavku, ali nije podneo ostavku, i biće i dalje ministar i nastaviće da sprovodi započete reforme u sistemu pravosuđa“, rekao je Veselji tokom debate na Klan Kosova i naglasio da Tahirijeva ostavka ne bi bila prihvaćena.

Prištinski mediji pišu da je nedavna poseta kosovskog predsednika Hašima Tačija jezeru Gazivode i činjenica da su ga pratili ministri dva ministarstva Demokratske partije Kosova (DPK) otkrili su sukob između partijskog šefa Kadrija Veseljija i onih koji su i dalje lojalni Tačiju.

Prištinska Koha navodi daje ministar pravde Abeljard Tahiri ponudio svoju ostavku o kojoj prethodno nije obavestio Veseljija i da je zbog toga premijer Ramush Haradinaj nije prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari