Vesićeva ekipa "izgubila" Beograd 1

Uverena sam da će svi koji su falsifikovali bankarske papire da bi narod u Srbiji slagali kako Đilas ima račun u banci koja je zatvorena pre dve godine odgovarati pred sudom, kao i da će svi koji su učestvovali u tim lažima biti lustrirani u skladu sa predlogom zakona koji smo predstavili u okviru ‘Plana za dan posle’, koji smo ponudili građanima, a u kojem garantujemo dobar život i povratak pravde u Srbiju“.

To kaže Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, u razgovoru za Danas odgovarajući na pitanje o aktuelnim optužbama koje je na račun lidera njene stranke izneo predsednik države.

Popović optužbe o bankovnim računima Dragana Đilasa na Mauricijusu naziva „još jednom izmišljenom aferom propagandne mašinerije Aleksandra Vučića“ i dodaje da je ova afera specifična jer vlast, „ne samo da širi laži“, već i „falsifikuje dokumenta što je krivično delo“.

U okviru „Plana za dan posle“, koji Mila Popović pominje, nalazi se se i „Plan za Beograd“, o kome je detaljnije govorila odgovorajući na naše pitanje o tome kako gleda na predizborni „inženjering“ vladajuće koalicije u Beogradu i sve jače spekulacije o tome da će Aleksandar Šapić biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda.

– Aleksandar Šapić je deo nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima na nivou cele Srbije i potpuno je nevažno da li će Vučić isturiti njega ili nekog drugog da glumi kandidata za gradonačelnika. U Srbiji, za sve funkcije od predsednika mesne zajednice pa do predsednika Srbije, ispred SNS postoji samo jedan kandidat – Aleksandar Vučić. Svi ostali su izvođači radova. Beograđani to znaju i nikakvim „inženjeringom“ ih niko ne može više prevariti, navela je Popović.

Ona naglašava da Beograđani ne žele vlast koja 436 dana „prevrće kocke“ na Trgu republike, ljude koji jednu ulicu renoviraju 800 dana zbog čega su preduzetnici u tom delu grada bankrotirali, osobe sa invaliditetom i stariji ne mogu da izađu iz kuća, a deca u vrtićima ostaju bez obroka.

– Beograđani znaju šta neće, a SSP ima Plan za Beograd, prema kome će Grad obezbediti svim đacima besplatne udžbenike i obrok, grad u kome će sva deca imati mesto u vrtićima, u kome će penzioneri sa primanjima manjim od 20 000 dinara imati trinaestu penziju, u kome će majke nedeljom provoditi vreme sa svojom decom jer neće morati da idu na posao… I ja znam da će moji sugrađani izabrati plan koji garantuje dobar život, navela je Popović.

Osim ovih problema, Popović smatra da će Beograđani „kazniti“ na izborima i mere za suzbijanje pandemije koje je Krizni štab doneo prethodne nedelje a koje su bile najstrože još od ukidanja vanrednog stanja, zbog čega su mnogi građani, posebno mali privrednici besni na gradsku vlast. Ona kaže da je ovo samo kap u čaši i da je „ekipa Vučić – Vesić“ već izgubila Beograd.

– Dokaz da ih Beograđani ne žele je rekordno niska izlaznost na lažnim izborima, koje su građani bojkotovali, navodi naša sagovornica.

– Beograđani se danas plaše za svoje zdravlje, plaše se da li će imati posao, brine ih kriminal i korupcija, tužni su zbog toga što svakoga dana neko od njihovih najmilijih odlazi iz Srbije. U njihovom fokusu je loš prevoz, zagađenje, kaže naša sagovornica.

Ona ističe i da SSP ne pregovara sa vlašću, već sa ljudima iz Evropskog parlementa sa ciljem da omogući građanima da glasaju bez ucena i na bazi istinitih informacija.

Srbija oteta i od žena i od muškaraca

Položaj žena je u više navrata bila tema povodom koje se Popović oglašavala u javnosti. Na pitanje da li Vlada sačinjena većinski od žena po ugledu na aktuelnu, ili možda izbor žene za predsednika Srbije, za šta mnogi misle da se sprema njena stranačka koleginica Marinika Tepić, može da donese istinsku ravnopravnost, naša sagovornica odgovara: „Ništa neće promeniti ni žena predsednik, jer mi i sada imamo predsednicu vlade, a donedavno smo imali i predsednicu Narodne skupštine. Od tih njihovih funkcija bolje je bilo samo njima… Da bi promenili položaj žena, potrebno je da smenimo režim koji je Srbiju oteo i od žena i od muškaraca.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari