Vesna Pešić: Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje 1Vesna Pešić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je danas je jedina šansa za opozicione stranke na izborima bojkot, jer ne postoje elementarni uslovi za fer izbore, kao i da bi prihvatanje tih uslova bilo održavanje „statusa kvo“ i nastavak održanja Aleksandra Vučića na vlasti.

Bojkot je pobuna. Ja sam u pobuni, u borbi protiv jednog ovakvog sistema. Bojkot je borba protiv Vučića, protiv ovog režima. Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje. Šta ću ja tamo, to za mene ne postoji, poručila je ona za N1.

Bojkot je kontinuirana borba protiv Vučićeve vlasti, rekla je ona i dodala: „Ja uopšte ne registrujem te izbore. Vidite da se on (Aleksandar Vučić) pita za sve. On svaki put izađe, odbrani Vesića, pa ovoga iz Krušika, pokriva svakog“.

Pešić je napomenula da je Vučić u svakodnevnom životu preuzeo ulogu i sudije i tužioca.

Ako imate ovakvu situaciju – o kakvim mi izborima možemo da govorimo. Izlazak na takve izbore smatram održavanjem statusa kvo. Možemo vrlo lako da izračunamo, da bi ušli u parlament te stranke koje bi učestvovali na izborima u parlament koji je potpuno zgažen i koji praktično ne postoji, niti ima bilo kakvu ulogu, konstatovala je ona.

Izlazak na izbore ne znači fer mogućnost da se pobedi u tom procesu, kao što je bilo na Kosovu, da opozicija pobedi. Nema nikakve šanse, bila bi slika kao što imamo i sad, dodala je Pešić.

Pešić je ukazala da je u svim medijima na delu neviđena demonizacija Dragana Đilasa.

Svaki dan se ide sa demonizacijom jednog čoveka. Nestali su Jeremić i Obradović, ostao je samo Đilas. Potpuno strašno. To je svakodnevna kampanja protiv jednog čooveka. Više ništa nije važno, čak i ako neko nekoga zakolje, reći će, ma kakvi, nije tako bilo, upozorila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari