Vesna Pešić: Vučića muči elita zato što je prava 1Vesna Pešić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Takozvana „lažna elita“ muči Aleksandra Vučića jer se mnogo razgalamila i raspisala, bez dlaka na jeziku. Strah ga je da to nekako probije do njegovog naroda, a nema sredstva da im začepi usta i kontroliše je.

Ne može da je pljuje u tabloidima kao opoziciju, a mnogo priča na N1 i drugim slobodnim medijima.

Zato je u Politici pokušao da je ućutka, i suprotstavi njegovom narodu koji je po difoltu ispravan, jer još uvek može da ga kontroliše i da glasa za njega. On organski ne podnosi tu intelektualnu elitu koja se obnovila i novim ljudima i koja je svakom velikom Vođi došla glave. Ne može da krene u borbu sirotinja koja vezuje kablove i zaposleni u javnim službama. Kako da krene da otpušta profesore univerziteta, nema načina, a zna da je to radio i Slobodan Milošević uz pomoć radikala Šešelja i Vučića samog kao ministra informisanja, sa nekadašnjim zakonom o univerzitetu.

Milošević je to radio u svojoj poslednjoj fazi, veoma brzo su se svi srušili pošto je krenuo na univerzitet, novinare i slobodne umetnike. Zna Vučić da to o čemu piše nije lažna elita i to ga muči, pa zato i piše te beslovesne odgovore jer zna da je to prava elita koja se neće ućutkati na lažnim izborima koji idu na proleće“, kaže za Danas sociološkinja Vesna Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari