Vlada Kosova osniva Kancelariju za pružanje pomoći građanima Preševske doline 1Foto: BETAPHOTO/ SASA DJORDJEVIC

Vlada Kosova donela je na današnjoj sednici odluku o osnivanju Kancelarije za pružanje pomoći građanima Preševske doline.

Kancelarija će delovati u okviru kabineta premijera, i pružaće podršku građanima koji žive u regionu Preševske doline.

„Preko ove kancelarije, na osnovu važećeg zakonodavstva, Vlada Kosova biće posvećena preduzimanju neophodnih mera za olakšavanje i poboljšanje života građana koji žive u Preševskoj dolini u oblasti obrazovanja, kulture i ekonomije“, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

Kancelarija će se baviti i drugim pitanjima koja nisu navedena u ovoj odluci, ali koja se javljaju kao zahtevi i eventualne potrebe građana koji žive u Preševskoj dolini.

Kako je saopšteno, Vlada je usvojila Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i poverljivim uslugama u elektronskim transakcijama.

Vlada je usvojila i Odluku za sprovođenje programa ekonomskog oporavka u poljoprivrednom sektoru, čime je udvostručen budžet za direktna plaćanja (subvencije) za 2020. godinu.

Na ovom sastanku je usvojena odluka o usvajanju Akcionog plana Ministarstva finansija za sprovođenje 25 preporuka proisteklih iz Godišnjeg izveštaja revizije za 2019. godinu kao i godišnji izveštaj o stanju životne sredine na Kosovu za 2018-2019 prema Zakonu o zaštiti životne sredine.

Vlada je dodelila budžetska sredstva u iznosu od 87 miliona evra za sprovođenje Programa ekonomskog oporavka.

Vlada je u principu odobrila nacrte sporazuma, memoranduma i drugih dokumenata koji će biti potpisani na zajedničkom sastanku sa Savetom ministara Republike Albanije 2. oktobra u Skadru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari