Foto:vikipedia

– Prvi fijasko je bio vezan za doček Nove godine na Divčibarama, na potpuno pogrešnoj lokaciji. To što su oni čekali Novu godinu sa Vojvođanima i Beograđanima jeste lepo, ali je valjda suština da građani Valjeva imaju doček Nove godine. I taman smo pomislili da ćemo imati doček Srpske Nove godine i da će vlast ispraviti tu grešku, a ono je usledio još veći fijasko, kaže predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović. Pavlović navodi da su svi građani svedoci činjenice da je glavni gost koncerta Šaban Šaulić otpevao pet pesama i pevao ukupno 36 minuta.

– Kažu da je pevala i njegova ćerka. Neverovatno. Prvi put čujem da ćerka može da menja nekoga ko je plaćen da peva. Tih 1,5 miliona treba posmatrati ovako. Ako imate 25.000 platu, koliki je minimalac trenutno, na godišnjem nivou 300.000, to znači pet godina rada treba za 36 Šabanovih minuta. Ako imate minimalnu penziju od 13 ili 14.000, treba vam deset godina da primate penziju pa da dobijete iznos koji je Šaulić dobio za tih 36 minuta, kaže Pavlović. Demokrate poručuju i da razumeju Šaulića, ali ne razumeju zašto je gradska vlast to dozvolila.

– Građani Valjeva teško žive, a mi kao grad plaćamo čoveka 350 evra po minuti. Suviše je to para za premalo muzike, zaključio je Pavlović. On je na kraju konstatovao da ova vlast koja niže promašaje i razbacuje se parama iz budžeta treba da podnese ostavku i da budu raspisani novi izbori.

– Ako građani na izborima kažu da je odlično i to da radimo pet godina za Šabanovih 36 minuta, onda skidamo kapu.