Vučić: 100 miliona da vas se skupi, neću da popustim, ali ću vam dati izbore 1Foto: Beta/Miloš Miškov/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na završnom predizbornom skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Guči, da ako se i 100 miliona ljudi skupi, neće pod pritiskom da popušta, ali će opoziciji dati izbore.

Vučić je poručio opoziciji da na silu mogu da pokušaju da nešto urade, ali da neće uspeti i dodao da „neka narod odluči i kaže“.

„Možete da vršite pritisak koliko hoćete, 100 miliona da vas se skupi, ja pod pritiskom neću da popuštam, ali ću vam dati izbore“, rekao je Vučić.

On je dodao da „sluša samo narod, a narod se najbolje sluša na izborima“.

„Izbore možete da dobijete uvek, neka narod odluči i kaže, a to da ćete na silu da dolazite na vlast taj film nećete gledati“, rekao je Vučić.

On je ponovio da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji zbog formiranja vojske Kosova i istakao da ima dva pitanja za međunarodnu zajednicu, koju je definisao kao „zapadne zemlje koje su priznale nezavisno Kosovo“.

„Na osnovu kog akta prihvatate takvu odluku prištinskih vlasti, pošto jedini akt koji reguliše postojanje ili nepostojanje oružanih formacija jeste Rezolucija 1244 u kojoj se govori da je obaveza Kfora, koji je pod mandatom UN na Kosovu, da razoružaju sve kosovske formacije“, rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo mnogo „onih u Srbiji“ koji su se borili protiv toga da Srbija dobije bilo šta na Kosovu.

„Oni se danas ne bune ni protiv čega, pošto se oni slažu sa engleskim ambasadorom u Prištini koji smatra da Kosovo treba da bude jedinstveno, celovito i nedeljivo i da pripada Albancima. I za to ćute, a kad ja kažem da ne treba Kosovo da pripada Albancima onda kažu – ti si Vučiću kriv i hoćeš da rasturiš srpski narod“, rekao je lider naprednjaka.

Vučić je dodao da je njegovo drugo pitanje za međunarodnu zajednicu zašto prištinske vlasti formiraju vojsku na Kosovu.

„A protiv koga formiraju vojsku na Kosovu, da li možda protiv Albanije, protiv Makedonije ili Crne Gore ili će biti da je protiv srpskog naroda i protiv Srbije. Čini mi se da ne postoji drugačiji odgovor“, rekao je Vučić.

On je istakao da će srpske vlasti da se ponašaju odgovorno, ozbiljno i bez „teških“ reči.

„Ali iza mog mirnog i umerenog tona ne krije se ni strah, ni slabost. Samo hoću da poručim i Albancima i svima drugima – mi da se junačimo nećemo i ne možemo, suviše smo mi mali, ali kada nas naterate u ćošak mi nemamo šta drugo da učinimo nego da zaštitimo svoj narod i svoju imovinu. I nemojte da nas dovodite u takvu situaciju, kao boga vas molim“, rekao je Vučić.

Pored Vučića, na mitingu SNS u Guči govorili su i visoki funkcioner SNS Nikola Selaković i odbornički kandidati sa liste SNS za Skupštinu Lučana Zorica Kovačević i Milan Jovičić.

Vučić je ranije danas posetio selo Kotraža i Lučane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari