Vučić: Albanci, ne potcenjujte Srbe 1Foto: Tviter/Predesednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas kosovskim Albancima i njihovim političkim predstavnicima da ne potcenjuju Srbiju, jer, kako je rekao, Srbija je uvek znala da zaštiti svoj obraz i svoj narod.

Komentarišući planove o navodnom razgraničenju na Kosovu koje su preneli pojedini prištinski i nemački mediji, Vučić je u Kruševcu rekao da nam po tim planovima „pola Srbije oteše“.

„Ne želim nikoga da uvredim, ni Albance ni njihove predstavnike, ali želim da im poručim da ne potcenjuju Srbiju. To što su u Srbiji mirni i staloženi ljudi, što rukovodstvo Srbije insistira na miru ne znači da ćemo vama ili bilo kome dozvoliti da nas gazite i ponižavate“, kazao je Vučić u Kruševcu, gde je nastavio kampanju „Budućnost Srbije“.

On je kazao da je najvažnije očuvati mir i bezbednost, ali i dodao da to ne znači da je Srbija slabija od onoga kako je neki zamišljaju.

„Hoću da našoj deci obezbedimo mir, sigurnost i više posla. Srbija je danas u ekonomskom i svakom drugom smislu višestruko jača nego pre nekoliko godina i decenija. Srbija je danas na dobrom i sigurnom putu, svakog dana se zapošljava sve veći broj ljudi, trudićemo se da održimo tempo rasta koji je dvostruko, da ne kažem trostruko iznad evropskog rasta“, kazao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/BuRZrKOBlP0/?utm_source=ig_web_copy_link

On je najavio da će ove godine biti povećanja plata u javnom sektoru i penzija kao i da će sledeće godine početi izgradnja autoputa od Čačka preko Kraljeva, Vrnjačke Banje i Trstenika do Kruševca i Pojata.

Vučić je opoziciji u Srbiji poručio da je za njih „nepremostivi bedem“, a jednom od lidera Saveza za Srbiju, Draganu Đilasu, poručio da se sam otkrio da je organizator protesta „Jedan od pet miliona“.

„Zar ti ne reče da si samo učesnik, a sad znaš koliko ima nalepnica i plaćaš nalepnice, sami su se otkrili“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari