Vučić Čepurinu: Čast mi je što ću se ponovo sastati sa Putinom 1Foto: Press služba Predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, tom prilikom, razgovarali su o organizaciji sastanka Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za međunarodnu saradnju „Pojas i put“.

Vučić je rekao da mu je čast što će se ponovo sastati sa predsednikom Putinom. On je rekao da će to biti njihov šesnaesti sastanak, a drugi ove godine, i da će mu biti zadovoljstvo da sa predsednikom Rusije razgovara o bilateralnoj saradnji u svim oblastima, kao i o situaciji u regionu, ističe se u saopštenju.

Vučić je, govoreći o situaciji u regionu, ponovio da je nastavak dijaloga sa Prištinom nemoguć dok ne budu ukinute takse na srpsku robu.

Sagovornici su razgovarali i o aktivnostima za dalje unapređenje bilateralne saradnje i dogovorenim sastancima srpskih i ruskih zvaničnika.

Takođe, na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti energetike i planovima za izgradnju gasovoda Turski tok, koji bi omogućio redovno i uredno snabdevanje Srbije gasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari