“Hajde, bre, izađi napolje, ja sam učio celu noć, moje je da položim ispit. Sklanjajte mi se sa očiju”: Vučić o demonstracijama tokom devedesetih protiv Slobodana Miloševića 1Foto: EPA/AYPP SS

Od svih osoba u vlasti i u opoziciji, ja sam na nivou 86 odsto – meta napada – izjavio je predsednik Srbije, između ostalog, gostujući na TV Prva.

To je negde i normalno, napomenuo je – ništa strašno – komentarisao je najavu filma „Ja, Aleksandar: Državni gambit“, koji bi premijerno trebalo da bude emitovan na N1, u četvrtak, 2. novembra.

Kako je rekao, postoji razlog zašto sam ponosan jer je to tako.

– Mogao sam da biram za sebe lagodniju poziciju, istakao je predsednik Srbije, naglasivši da on, za razliku od drugih političara, ne želi veću popularnost, jer neće da se ne zamera nikome.

Izabrao sam drugačji put, da se borim…, ponavljao je Vučić.

Potom je naglasio kako je N1 izabrao da pusti pomenuti film o njemu kao “lažnom šahisti”, na prvi dan izborne kampanje, a da on nema prava da odgovori. Nisu me ni zvali, rekao je.

Istakao je zatim da voli da igra šah, pozvavši predstavike opozicije na partiju, gde će svi oni, kako je naglasio, imati po 15 minuta za potez, a on samo pet.

Naznačio je da bi njih 13 sa izbornih lista izvesno pobedio.

Osvrnuo se i na kvalifikaciju njega u najavi za taj film kao “neuspešnog huligana”.

– Sreća pa sam neuspešan huligam, hvala im na tome, srećan sam što sam neupešan huligan – rekao je Vučić.

Što se tiče ocene da sam izdajnik svoje generacije, komentarisao je i taj segment najave filma, “ne znam šta im to znači”, ali, rekao je da je ponosan na vreme u kojem je bio student.

– Kada su svi išli na Terazije da protestuju, ja sam učio, pa kad su me prozivali da sam štrajk brejker, ja sam odgovarao – hajde, bre, izađi napolje, ja sam učio celu noć, moje je da položim ispit. Sklanjajte mi se sa očiju – istakao je Vučić-

Na kraju sam ja bio u pravu, jer sve ono što su radili, bilo je pogrešno, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari