Vučić: Ponoš je politički janjičar, izvlači sitne “fićfirićke” koristi za sebe time što napada Srbiju 1Foto: Screenshot/Prva

Spremni smo da ispunjavamo sve u vezi sa postignutim dogovorima o Kosovu, osim de fakto i de jure priznanja – rekao je u jutarnjem programu TV Prva.

Ponovio je, spremni smo da ispunimo svoje obaveze ali ne možemo da prihvatimo nezavisnost Kosova, dodajući da se vlast Aljbina Kurti trudi da raznim trikovima utiče na predstavnike međunarodne zajednice, kao i da se mnogi od njih prave da to ne vide.

Kurti ne želi da priča o ZSO, rekao je predsednik Srbije, dodajući da pojedini političari iz Nemačke i Velike Britanije to podržavaju, ali i da sada ozbiljni politički krugov iz iNemačke, takođe traže sada intezivno formiranje ZSO.

– Hrvatska je tražila od EU da se uvedu sankcije Srbiji zbog Banjske – rekao je Vučić I istakao da će ta država uvek biti Srbije.

Potom je povezao Zdravka Ponoša, lidera pokreta SRCE, koji je nedavno rekao da “opozicija mora da čereči Vučića na Banjskoj” I istakao je Ponoš “politički janjičar”, koji je je tražio oštrije mere za Srbiju od Hrvatske.

Umesto da razmišljate kako da pomognete Srbiji vi razmišljate kako da odmognete njenim legitimnim političkim predstavnicima.

– Sitna fićfirićka korist, to je pokušao da izvuče za sebe – rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari