Vučić: Opozicija se hvali da će NATO general Ponoš da im bude prvi na listi za parlamentarne izbore 1Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Leskovcu da će, kako je saznao, Zdravko Ponoš, lider Srbija centra SRCE, biti prvi na listi za parlamentarne izbore u decembru, dok će nosioci liste proevropske opozicije, okupljene pod imenom Srbija protiv nasilja biti Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije.

– Zamislite, oni kažu da će da sprže ministra odbrane i čereče predsednika Srbije zbog Banjske. Oni misle da će time da dobiju neki glas više. Neće tako moći da ih dobiju, samo oni to ne razumeju – rekao je Vučić.

On je prilikom obilaska bolnice u tom gradu iskoristio priliku, odgovorima na pitanja novinara o izborima i kritikama koje mu upućuje opozicija, da istakne da za razliku od pojedinih opozicionara, njegovi roditelji, deca, članovi porodice nemaju račune u inostranstvu.

Optužio je opozicione političare koji su ranije bili na vlasti da su „krali novac građana i trpali u džepove“ a da nisu vodili račiuna o bolnicama i javnom interesu.

Za razliku od njega, dodao je.

– Samo obiđite tragove novca i sve će vam biti jasno, tu se krije najveći kriminal i korupcija – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije ponovo je rekao da nije pročitao tekst istraživačkog potrala KRIK o navodnim vezama pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića i kriminalne grupe.

Takođe je optužio opozicione političare da kopiraju kritike Aljbina Kurtija, premijera Kosova, kada je reč o njegovoj vladavini.

– Njima je bilo važno da samo Kurti govori protiv mene… – istakao je i dodao da je to evidentno preko naslovnih strana na Kosovu, koje su, kako kaže, dobili i gde se zapravo vidi podudarnost o kojoj je govorio.

Kritikovao je Zdravka Ponoša i zbog toga što je izjavio da bi plan opozicije za kampanju trebalo da bude „da čerečimo Vučića na Banjskoj“.

– Pa, zar nisi našao nešto drugo nego na Kosovu da me čerečiš – rekao je.

Sledi Brisel

U narednih nekoliko dana Kurti i ja idemo u Brisel, posle toga ćemo imati više informacija.

Međutim, kako je istakao, nije mogao da govori o detaljima toga, jer, dodao je, dogovor sa petrorkom Kvinte je da se ne govori u tome u javnosti.

Vučić se osvrnuo i na preteće sankcije njegovom režimu i zahtev koji za takvim merama dolazi iz Prištine.

– Nikada u Beogradu nismo tražili sankcije ni protiv koga, čak ni protiv Prištine… Ozbiljne vlade se tako ne ponašaju – rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je premijerka Brnabić jako dobro reagovala i odličnu repliku napravila na sednici UN. Dodaje da je primetna balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari