Vučić: Opozicija se hvali da će NATO general Ponoš da im bude prvi na listi za parlamentarne izbore

Ostavite komentar


  1. Mozda se generali nisu skolovala da resavaju ekonomske problema, ali svakako bi kao premijer bio bolji od Vucica koji je pre dolaska na najvise funkcije od menadzerskog iskustva imao svega nesto vise od godinu dana kao direktor hale „Pinki“ u Zemunu, a po struci i nije ekonomista vec pravnik.

  2. Idi , čoveče – bre. Samo se svadjaš ko neka baba preko plota….vredjaš koga stigneš. Upropastio si , ama , baš sve.

  3. Zašto Vučić pribegava autokratskom načinu vladanja, na granici diktature ?
    Zato što u demokratskim uslovima, bez prisile i državnih resursa koje zloupotrebljava, on nikada ne bi dobio nijedne izbore. Kao što ih nije dobijao ni u vreme dok je bio u radikalima ili u SNS, kada su postojali daleko bolji uslovi za rad opozicije. On kao ličnost i karakter nije mogao da privuče glasače za sebe.
    Onog momenta kada je neko drugi za njega dobio izbore (Nikolić), od tada je krenuo u formiranje autokratske mreže vladanja, shvatajući da on sam nema kapacitet da u demokratskim uslovima opstane na vlasti. Vremenom, kontrolom medija i metodama egzistencijalnog ucenjivanja i prisiljavanja, kako preduzeća tako i pojedinaca, obezbeđivao je veliki broj glasova. Međutim, pošto se resursi iscrpljuju, uz lošu unutrašnju i spoljnu politiku, broj glasača se stalno smanjuje. Zato povlači sve drastičnije poteze kako bi održao željeni nivo rejtinga i broja potrebnih glasova. On ne može da pobegne od svoje nedemokratske prirode i nedostatka kapaciteta da osavremenjuje i unapređuje državu kako složen sistem. Njegov domet je daleko ispod potrebnog za mesto na kome se nalazi.

  4. Vučić mora da se pohvali i sa činjenicom da mu je savetnik bio Toni Bler, jedan od najljućih agitatora uništenja Srbije. Ili je to zaboravio?

  5. U kom svojstvu predsednik KOMENTARISE opoziciju? Vise nije predsednik stranke, zar ne? A valjda i opozicija spada u gradjane Srbije? Ili on porucuje da oni koji nisu za SNS u ovoj zemlji nemaju nikakava prava? Odakle mu pravo da koristi svoju poziciju i utice na izbore? Treba odmah traziti njegovu smenu.

  6. Ovaj treba da se bavi katastrofalnom situacijom u zemlji, jer je on odgovoran, a ne opozicijom.
    Mnogo često pominje da nema račune u inostranstvu, pa sve mislim da…

  7. Samo se ti ceri i vredjaj, vodjo sekte. Dolazi vreme da se Srbija ocisti od mulja koji je donela bahata i korumpirana napredna interesna grupa.

  8. Jedini NATO general u Srbiji si ti.
    NATO te je doveo na vlast, on ce te I menjati. Dosta je Srbiji tvog kriminalnog klana.

  9. Reče patriota koji je doveo šiptarsku policiju u baze na severu Kosova… On koji se bori protiv NATO-a, da sve se Srbija trese.

  10. Kad generali diktiraju modu,svi nose sinjele!
    To je jedan od grafita sa otpalih beogradskih fasada,kada zutima nije stalo do boljitka drzave i naroda,vec do svog zepa!!!
    P.S.u redu neka i đenerala,ali samo me zanima,ko je sledeci
    Imperator?

  11. Pa oni idu namerno u poraz.Kako Ponoš na čelu a Vučić ga deklasirao na izborima.

  12. Ponos je general koji je ratovao protiv nato pakta, predsednikov savetnik Toni Bler je tada bio premijer Velike Britanije koja je predvodila bombardovanje i ubijanje civila.

  13. Komunjara izdajnička ovaj Vučić.Rasprodaje Srbe i Srbiju.Ponoš da se javi Bošku i Milici ako je za srpskog seljaka.

  14. Ko je izdao KiM,pogazio ustav,predao sve nase institucije Albancima?Ponoš ili ti Aleksandre Vučiću.Dok je Ponos ratovao ti si se useljavao u stan koji smo ti mi platili.

  15. Ponoš ne mora biti ni NATO general, Ponoš moze biti „samo obican general“ ili „obican nacelnik generalstaba“ ali sta je to u „uporedjenju sa vrhovnim komandantom“ cija bi „naredjenja da je jos na toj funkciji izvrsavao“ !
    Osim toga za Ponoša svi znaju da je on General koji je naucio „jedino da brani zemlju od agresora“ ali nikada nije naučio kao Vučić „kako se NAPADAJU druge drzave“ a to je za Vučića „ogromna prednost u direktnom uporedjivanju sa Ponošom“ !
    Svi mi znamo da je „napad najbolja odbrana“ !

  16. Pa ovaj čovek laže čim zine! Ko je i kada rekao da će da „čereči“, „sprži“? To je njegov vokabular. Niko nije tražio sankcije protiv Beograda, Srbije, nego protiv njega. A za ljude na listi: Ponoš, Marinika, Aleksić…, super! Odličan poredak! Neka SNS stavi Jovanova, Orlića, Bakareca, Đuku(to su im perjanice), pa na crtu.

  17. Vučiću, više ti niko ne veruje, sve što kažeš, to nema veze sa istinom. G. Ponoš nije NATO general, već je GENERAL VOJSKE SRBIJE. A ti Vučiću NISI predsednik svih građana zemlje, već si SRAMOTA i samopredsednik ucenjenih, zastrašenih ljudi i sendvičara i ulizica, kao i tvog klana. Mada na papiru nisi predsednik ni Srpske Nasilničke Stranke. Možda si predsednik huligana sa tribina.

  18. Rece covek koji je Kosovo poklonio Albancima na tacni Briselskim sporazumom, ciji su veliki drugari Bil Klinton i koga savetuje jedan Toni Bler (mi ga placamo, naravno)

  19. Zar Vucic mora da bude mirodjija man u svemu i iritira svojim zlonamernim komentarima.Neka se bavi strankom kojoj pripada a opoziciju ostavi na miru.Nije lepo sto njegovi pajtasi ubacuju flajere sa uvredama upucenim Mariniki Tepic koja je za Vuciceve pajtase enciklopedija i koja zasluzuje samo plhvale.

  20. Pazite, ovaj lik se svaki dan obraca javnosti, koja vise ne moze da ga smisli. I otvara otvoreno i gostuje ovde i onde. I to mu nije dosta nego njegove vazalne stampane i vizuelne tvorevine objavljuju njegove bljuvacine na sve redom u opoziciji. Da li su to regularni uslovi za buduce tzv izbore ?

  21. Mi imamo mnogo dublju saradnju sa NATO-om nego što mnogi misle. Ova saragnja je krenula odmah nakon 5-oktobarskih promena. I danas, u vreme naprednjačke vlasti, imamo ambasatora pri NATO-u u Briselu. Nisam siguran ko danas vrši tu funkciju, ali je zasedanjima NATO u skorije vreme bio prisutan Vladimir Đukanović.
    General Zdravko Ponoš je nakon penzionisanja bio ambasador pri NATO-u ili je vršio neku funkciju u tamo.
    Ne vidim svrhu ovakvih prizemnih izjava predsednika, osim dnevnopolitičke svrhe. Ko kod da pobedi na narednim izborima, mi se više nikada nećemo vraćati pod okrilje pravoslavne džamahirije Rusije.

  22. Generale u penziji, g. Ponos, dali Vas vredja ili nevredja Vuciceva recenica: NATO General ? Ja bih ga licno za uvredu casti, a Vi g. Ponos ?

  23. Svima se stavlja prljavo,etika ako je protiv ove vlasti, nije bitno ko provuče se medijskom hajkom ….previše je od zla više…želimo normalan život za sve,I ne podele…..glasajmo hrabro…

  24. Trudim se da razumem kako da razumem, g. Vucic vise nije predsednik SNS ali sve radi kao predsednik SNS, Po Ustavu je predsednik svih gradjana Srbije ali izgleda da i nije, jer je podelio gradjane na SNS pristalice i protivnike SNS, po Ustavu njegove ingerencije su minorne ali on je predsednik vlade, predsednik parlamenta, svih institucija ma svega. A narod spava umoran od helba i igara, rijaliti programa na svim nivoima. Blago nama, Napredno. Ziveli

  25. Zanimljivo da to zvanično izjavljuje „patriota“ kome su leve i desne ruke konsultanske bile Toni Bler i Gerhard Šreder, koji je navijao (i malo više od toga) za pobedu Klintonke na predsedničkim izborima u SAD, kome godinama unazad marketinške kampanje rade „gle čuda“ ne srpski već izraelsko- britanski tim (ista ekipa kao i za Edija Ramu), koji „ne da“ ništa Kosmetu osim pozivnog broja, pravosuđa, učešća lokalnih Srba u kosovskim „institucijama“, Gazivode,itd,itd. Ali ta „masovna hipnoza“ aboliranja krimi aktivnosti, mesta u brojnim nadzornim odborima, direktorskim foteljama, izmišljenim a „masno“ plaćenim radnim mesta, monopola na glumu,pesmu,estradu sa obevznim utajama poreza pa i „masovna hipnoza“ sa popunjenim frižiderom kod poslušnika „najniže kaste“ u sekti, jača je od svih istina i zlodela.

  26. Koja je zapravo funkcija ovog nazovi predsednika Srbije? On je promoter jedne stranke, zaštitnik kriminalaca, uništitelj Srbije, jer ne poštuje Ustav i zakone.
    DOSTA, BRE!

  27. Predsednik svih gradjana, a ne samo svoje stranke, ne bi trebalo da vredja i etiketira pripadnike opouicije. To ukazuje na nedostatak vaspitanja i agresivno ponašanje koje ne dolikuje šefu države, već siledžiji.

  28. Вучић, његови партијци и његови медији целу опозицију систематски зову НАТО опозиција, иако се њен сасвим незнатан проценат залаже за улазак у НАТО. Са друге стране, прононсирани НАТО лобиста Вук Драшковић и његова жена, иако не учествују на изборима, без прекида партиципирају у власти СНС-оваца, грабећи несразмеран део плена. Да не помињем Јелену Мићић, актуелну српску министарку у Хрватској која се прославила демонизовањем Србије, оправдавањем бомбардовања, лобирањем за НАТО и огавним нападима на српске патриоте. И ко зна колико је у власти још сличних случајева, па зато вичу: „Д`ржте лопова!“, да се не види да су шпијуни, натовци и издајници у њиховим редовима. Што не значи да их другде нема…

  29. Pa dobro bre predsednice, jel si otisao u Leskovac kao predsenik Drzave svih gradjana ili predsednik sns-a? Kakav si bre ti predsednik Srbije kad ne postujes ni Drzavu ni narod? Da li bi moga to da objasnis.

  30. Predsednice svi ti koji su pljačkali Srbiju su u tvojoj stranci. Možeš ti da se praviš blentav i narodu da prodaješ maglu ali narod je to shvatio da si im ti zaštitnik a oni tvoji glavni finansijeri.

  31. Nosioc liste treba da Bude Ponos. I kandidat za premijera. Veca je njegova aktivnost
    I Bola biografija nego. Vuciceva kad je posto premijer. Uostalom sta je AV pre radio I gde.

  32. Predsedniče, vi ste običan huligana, koji se zahvaljujući polupismenom i korumpiranom narodu uzdigao na mesto koje zauzimate. Inače gospodinu Ponošu ni na koji način niste dorasli, suviše ste prosti i lažljivi.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.