Zdravko Ponoš: Vučić je sveo Kosovo na jednu majicu i mora da snosi odgovornost za to 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je da predsenik Srbije Aleksandar Vučić mora da snosi političku odgovornost zbog dešavanja u Banjskoj jer je naneta nesumnjiva šteta , istakavši da opozicija mora da ga „čereči“ na slučaju Banjska.

On je u emisiji „Iza vesti“ kazao da je Banjska „zakuvana“ da bi se postigao neki efekat u javnosti, a da se pred izbore proda da je nešto urađeno u „nemogućoj misiji“.

Jučerašnje obraćanje premijerke Srbije pred Savetom bezbednosti UN, bilo je, prema njegovoj oceni, „neubedljivo i mršavo“, i „ništa se suštinski važno nije desilo“.

„Ti govori su niz floskula i kaže se ono što se želi da svet čuje, to da će ova vlast da isporuči Radoičića je nezamislivo, ali da će morati da sarađuju u istrazi svakako i biće pritisaka“, naveo je on.

Kako je istakao, ovde je najvažnije da se sprovede istraga i to će se desiti pod pritiscima „ne samo po glavama režima nego i po glavama svih građana Srbije“.

„Ova vlast će zazirati od prave istrage jer zna šta će naći na kraju“, rekao je Ponoš, navodeći da prištinska istraga i beogradska ne sarađuju.

Vučić je sveo Kosovo na jednu majicu i mora da snosi odgovornost za to. Politička odgovornost se plaća na izborima, a da bi se to desilo, opozicija mora da ga čereči na slučaju Banjska. Državotvrna opozicija se nije bavila time na pravi način, ocenio je Ponoš.

Ako bude očigledno da neka strana manipuliše činjenicama „onaj ko bude više vrdao snosiće sankcije“, ocenio je on.

Osim Vučića, kako je rekao Ponoš, ministar odbrane Miloš Vučević će biti najviše spržen, „ne bih mu bio u koži“.

„Postoji njegova odgovornost jer je vojska ta koja kontroliše administrativnu liniju. Očigledno je nije kontrolisao. Ne aludiram da je on prebacivao oružje ali se očigledno ono prebacivalo..Ta vojska je odgovorna za to i treba da polaže odgovornost građanima Srbije“, rekao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari