Vučić čestitao Božić Putinu 1Foto: EPA-EFE/ ALEXEI NIKOLSKY SPUTNIK KREMLIN POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i svim pravoslavnim hrišćanima u toj zemlji i poželeo da praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i blagostanju, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima.

„Neka ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak“, poručio je Vučić u čestitki.

On je rekao i da je 2020. godina bila teška, ali je pokazala da se „u vremenima bremenitim izazovima, uz razumevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem“, može odoleti iskušenjima.

„Raduje me što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo“, dodao je Vučić.

On je zahvalio Putinu na aktivnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

„Posebnu zahvalnost Vam izražavam na ličnom zalaganju da se završe radovi na mozaiku u Hramu svetog Save i toploj poruci koju ste uputili“, poručio je Vučić u pismu predsedniku Rusije.

Pismo sa božićnim čestitkama Vučić je uputio i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari