Vučić danas i sutra u Mostaru i Trebinju 1Foto: www.wikipedia.org

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Mostaru i Trebinju.

Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, koji otvara srpski predsedsednik. To je najveća sajamska manifestacija u BiH, na kojoj se predstavlja više od 60 preduzeća iz Srbije. Predsednik Vučić će danas imati najpre sastanak s hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, prenosi RTS.

Nakon toga sastaće se s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Srba u tom delu BiH. Vučić će, kako je planirano, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice, a potom će razgovarati sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Sastaće se i sa predstavnicima srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Sutra se predsednik Srbije sastaje s premijerom Bugarske, zemlje koja predsedava Evropskoj Uniji, Bojkom Borisovom, posle svečanog otvaranja 21. međunarodnog sajma privrede.

Vučić iz Mostara odlazi u Trebinje. Obići će radove na izgradnji vrtića Srbija i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Na kraju posete Trebinju prisustvovaće svečanom otvaranju Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u tom gradu.

U prošloj godini zabeležena je rekordna robna razmena između Srbije i BiH, koja je dostigla vrednost od 1,726 milijardi evra. Zajednički cilj je da se robna razmena poveća na dve milijarde evra u tekućoj godini.

Uoči posete Mostaru, predsednik Srbije razgovarao je telefonom sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Saglasili su se da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari