Vučić: Govoriću o Kosovu i stranci 1Foto FoNet Aleksandar Levajkovic

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak i razgovaraće se, između ostalog, o Kosovu i stanju u stranci, najavio je danas novinarima predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić, obilazeći radove u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Vučić je kazao da naredne godine očekuje „značajne promene u SNS“.

– Očekujem značajne promene u stranci 2019. i pripremu za izbore 2020, gde očekujem da oni koji budu preuzeli rukovođenje SNS obezbede većinu zarad dobrobiti građana Srbije i budućnosti zemlje, rekao je Vučić, uz napomenu da će deo njegovog izlaganja biti otvoren za javnost. Podsetimo, lider SNS je početkom ove godine izjavio da će na čelu stranke ostati još najviše godinu dana, čime će skratiti svoj četvorogodišnji mandat, koji je dobio 2016, i da će nakon toga „vođenje stranke prepustiti nekome drugom“. Kako je Danas ranije pisao, „velike su šanse“ da Vučića na „kormilu“ SNS naslede Nikola Selaković ili Nebojša Stefanović.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, poziv za sednicu Glavnog odbora, koja će početi u ponedeljak u 18 sati u beogradskom Sava centru, iznenadio je naprednjake. „Nije bilo naznaka da će baš sada zasedati Glavni odbor, i niko ne zna preciznije teme, osim onoga što je javno najavio Vučić“, navode nezvanično naši izvori u SNS. Pojedini sagovornici Danasa ne isključuju ni mogućnost da bi Vučić u ponedeljak mogao da najavi održavanje vanrednih parlamentarnih izbora ili rekonstrukciju Vlade Srbije.

GO DSS zaseda 6. oktobra

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije biće održana 6. oktobra, saznaje Danas. Prethodno, kako saznajemo, biće održana zajednička sednica Predsedništva i Političkog saveta DSS. Na sednici Glavnog odbora, kako kažu u DSS, „otvoriće se rasprava o eventualnom ukrupnjavanju opozicije i o situaciji na opozicionoj političkoj sceni Srbije“, odnosno o eventualnom pridruživanju DSS-a Savezu za Srbiju, čiji je jedan od osnivača Dragan Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari