Vučić i Frejzer o vojnoj saradnji Srbije i Britanije 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Velike Britanije Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti i preneo mu da će „Srbija uvek biti uvek čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan“.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Vučić je  rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dve zemlje u svim oblastima.

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari