Vučić i Gruško: Srbija ostaje verna vojnoj neutralnosti 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić i Gruško razgovarali su o bilateralnim odnosima, posebno u svetlu priprema za Vučićevu posetu Rusiji i sastanak sa predsednikom Vladimirom Putinom 4. decembra.

Vučić je rekao da „sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak u Sočiju, što će biti njegov treći ovogodišnji sastanak sa predsednikom Putinom“ i istakao da je „za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske“.

Bilo je reči i o situaciji u regionu a sagovornici su izrazili nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Vučić je u razgovoru zahvalio Rusiji za razumevanje državnih i nacionalnih interesa Srbije, kao i za aktivnu podršku u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta posebno u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.

Vučić je zahvalio ruskim zvaničnicima što često posećuju Srbiju, „jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose“ sa Srbijim a Gruško je njemu preneo pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari