Vučić i novi ambasador Švajcarske saglasni da je ekonomska saradnja u usponu 1Foto: Ambasada Švajcarske u Berogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i novoimenovani ambasador Švajcarske Urs Šmid čija je akreditivna pisma primio, saglasili su se da su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja u usponu, saopštila je predsednikova pres služba.

Vučić je izrazio nadu da će ambasador Šmid, kao njegovi prethodnici, značajan deo svojih aktivnosti posvetiti privlačenju švajcarskih investicija na srpsko tržište, s obzirom na povoljne uslove za ulaganje.

Šmid je rekao da je došao u Srbiju sa velikim entuzijazmom za rad na jačanju sveobuhvatne saradnje, posebno ekonomske, i potvrdio da je švajcarski parlament produžio program saradnje sa našom zemljom.

Vučić je zahvalio na pomoći koju Švajcarska, kao zemlja sa jednim od najboljih obrazovnih sistema, pruža Srbiji u uspostavljanju dualnog obrazovanja. On je, s tim u vezi, izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Ursulom Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta. Takodje je istakao i značaj švajcarske pomoći u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Beogradu, Nišu i Čačku.

On je zahvalio Švajcarskoj na podršci evropskom putu Srbije, kao i na pomoći u borbi protiv korona virusa.

Vučić i Šmid su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju, navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari