Vučić i Šib: Odnosi Srbije i Nemačke na izuzetnom nivou 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou što je „dobra osnova za dalje unapređenje sveukupnih odnosa“.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 67.000 ljudi i dodao da se nada da će se taj broj povećavati, navodi se u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

„Pored toga što obezbeđuju radna mesta, nemačke kompanije imaju izuzetan uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji“, istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Šib je rekao da Ambasada Nemačke „snažno i aktivno podržava postojeći trend povećanja investicija“.

Šib je Vučiću tom prilikom predstavio novu direktorku GIZ-a u Srbiji, Danijelu Funke, kao i novog šefa kancelarije KfW, Rudigera Hratmana.

„Vlada Nemačke je u poslednjih 20 godina sa svojim institucijama KfW i GIZ, realizovala u Srbiji projekte u vrednosti od dve milijarde evra“, istakao je ambasador Šib i dodao da će fokus Nemačke u Srbiji i dalje biti na projektima iz oblasti održive ekonomije, dualnog obrazovanja, obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine, kao i vladavini prava.

Nemačka trenutno u Srbiji u ove oblasti ulaže 240 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Vučić i Šib: Odnosi Srbije i Nemačke na izuzetnom nivou”

  1. Nemacka je jedan od najveci invstitora u nasoj zemlji, nova radna mesta, dobre plate, njihov standard i nacin rada koji je nadaleko poznat. Od kad je dosao Lidl razdrmao je cene kod nas, plus zaposlio ogroman broj nasih ljudi.

  2. Zahvaljujući Aleksandru Vučići i odgovornoj politici pametnoj spoljnoj politici imamo sve više prijatelja i gradimo svugde dobre odnose i pravo prijateljstvo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.