Vučić: Imam poverenja u službe 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da o oružju pronađenom u blizini kuće njegovih roditelja nema ništa više podataka od onoga što je objavljeno u medijima.

Premijer je obavestio da je kod njega jutors bio i direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Đorđević i da „nije saznao ništa novo“.

Kako prenosi FoNet, prema Vučićevim rečima sinoć su uzeti svi otisci, sve što je potrebno i tako da se nada da će biti pronađen bar parcijalni DNK.

– Možda je to neko slučajno ostavio tu. Ako se ne pronađe ni parcijalni DNK, ukazao je Vučić na konferenciji za novinare, onda će svima biti jasno o čemu se radi.

On je dodao da će se rezultati analize pronađenog oružja i municije znati večeras, kao i da je „i dalje, kao guska u magli, bez obzira na različite teorije“.

Vučić je naveo da ima poverenje u službe bezbednosti i da veruje da će otkriti sve što treba da otkriju.

– Naše bezbednosne službe su pokazale hrabrost da se suprostave najjačim svetskim službama, istakao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao da zna da svi u našim službama bezbednosti nisu srećni, zbog toga jer „jedni rade za jedne, drugi za druge”, prenosi FoNet.

Prema njegovom mišljenju, raketni bacač „zolja“, dve bombe i municiju je neko slučajno ostavio, što je još veći problem, jer je moglo da strada mnogo dece koja se tu igraju.

Ako postoji jedan odsto verovatnoće da je neko spremao atentat, Vučić smatra da ne bi imao nikakve šanse da preživi, jer bi „sa 40 metara i ćorav pogodio automobile ‘zoljom'“.

Vučić je naglasio da nije bilo nikakvog pokušaja atentata na njega i da očekuje da u nedelju uveče bude jasno da li će se na licu mesta u šumi u Jajincima pronaći DNK tragovi ili ne.
 
Upitan da li razmišlja o uvođenju vanrednog stanja, ako se ispostavi da je spreman atentat na njega, Vučić je odgovorio da mu to ne pada na pamet.
 
On je rekao i da ga je o oružju u šumi u Jajincima prvo porukom obavestio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji nije u tom momentu znao na kojoj lokaciji je oružje nađeno, ali da je premijer pretpostavio gde se to desilo, što se ispostavilo kao tačno.
 
Vučić je rekao i da vidi da se u pojedinim medijima kriminalizuju njegova porodica i njegov brat pisanjima o navodnim kafanama i kafićima koje ima.
 
Predsednik Vlade je istakao da njegov brat radi isti posao kao i pre 20 godina i da nema nikakve kafane, niti kafiće.

Upitan o navodnom pojavljivanju američkih marinaca na jednom događaju u Ambasadi SAD u fantomkama i pogrdama koje su uzvikivali, Vučić je rekao da su ga domaće bezbednosne službe o tome obavestile i da smatra da je to „tupav humor“.
 
On je napomenuo da ne zna da li se to zaista desilo i da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa SAD.
 
Na pitanje o čemu je u subotu razgovarao sa američkim ambasadorom Kajlom Skatom, Vučić je uzvratio da ne govori o onome o čemu je sa svojim sagovornicima razgovarao u četiri oka, ali da je to bio dobar sastanak.
 
Vučić je istakao i da neće dozvoliti da mu strani ambasadori i strane službe govore koga će postaviti na koju funkciju i da će nastaviti da se bori za uspešnu Srbiju.
 
Ponosan sam što ovde za četiri godine nije bilo političkih ubistava, niti će ih biti, poručio je Vučići dodao da je o događajima u Crnoj Gori mogao da govori, jer se uverio u dokaze, dok za slučaj u Srbiji u vezi sa pronađenim oružjem u šumi u Jajincima još ne može ništa da kaže.
 
Verujem svojoj državi i bezbednosnim službama, poručio je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari