Vučić: Na Glavnom odboru SNS u subotu o problemima unutar stranke 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije i Srpska napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na sednici Glavnog odbora te stranke u subotu biti reči o ujedinjenu sa strankom Aleksandra Šapića, Srpskim patriotiskim savezom, ali i problemima unutar stranke.

„Naravno da ćemo za razliku od drugih da razgovaramo i o svojim unutrašnjim problemima, nemate porodicu koja nema probleme, tako ima i kod nas u SNS i to moramo da rešavamo“, rekao je Vučić nakon sastanka sa delegacijom nemačke firme Bizerba.

Na pitanje da li će pojedini ministri biti pozvani na odgovornost, on je rekao da ne zna šta znači to pozvani na odgovornost, dodajući da mogu biti pozvani na svakoj sednici bilo kog Glavnog odbora ili Predsedništva.

Danas je SPAS usvojio odluku Šapića o uključenju SNS.

Važne konsultacije o dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, upitan o spekulacijama da će Francuska „preuzeti palicu“ kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, da će o tome govoriti u narednim danima, a da je važno da Srbija čuva svoje državne i nacionalne interese.

„O svemu drugom narednih dana. Biće velikih i važnih konsultacija kako ovde u Beogradu, zatim očekujem nastavak dijaloga u Briselu“, rekao je Vučić u izjavi za televiziju Pink, posle potpisivanja ugovora sa nemačkom komapnijom Bizerba. Govoreći o spekulacijama da će Grčka priznati Kosovo rekao je da nas Grci uveravaju da neće to da urade.

„Oni nas uveravaju da neće da priznaju, a ove stvari koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari