Vučić: Najviše me boli deo izveštaja EP o zdravstvu 1Vučić Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga je iz izveštaja Evropskog parlamenta najviše pogodila kritika zdravstvenog sistema, zato što je nefer i da je zato rekao da se „neko izgubio u vremenu i prostoru“.

On je na televiziji Hepi čitao delove izveštaja i rekao da stavke o nedostatku kadrova i opreme u zdravstvu nisu tačne, da 570 respiratora stoji u magacinu, a da je i po ostalim parametrima Srbija među boljima u Evropi.

„Da su neki drugi bili na vlasti mi ne bismo imali ni jednu vakcinu jer iz kovaks programa još ni jednu nismo dobili, iako su oni ‘pisali pisma'“ rekao je Vučić i dodao da se neće osvrtati na kritike.

On je dodao da kad EP pominje Jovanjicu ili Telekom, narod možda može da se pita šta je ko tu znao, ali da ga kritika na sistem vakcinacija ili podataka o borbi protiv korone, „boli“.

„Imamo najnižu stopu smrtnosti u regionu i među boljima smo u Evropi jer se trudimo da spasimo živote, mere su nam među najblažima, a vakcinaciju sprovodimo bolje od svih zahvaljujući vladi i rukovodstvu Srbije, celom svetu je to očigledno“, rekao je Vučić.

On je ponovio da su mu važni predstavnici velikih sila u lice rekli da niko ne želi da gleda jaku i snažnu Srbiju, ali da neće da otkrije izvor tih informacija.

Smatra da smo izgubili time što smo pomagali Italiji dajući medicinsku opremu i da je vdeo kako je to ocenjivano u nekim izveštajima.

„Danas Srbija bolje stoji u ekonomiji nego u fudbalu“, rekao je Vučić i dodao da je prošlo vreme kad je Srbija ekonomske neuspehe nadoknađivala sportskim uspesima.

Penzioneri će dobiti vitamine i cink kao znak pažnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svaki penzioner dobiti od države vitamin C, vitamin D i cink, jer su lekari rekli da je to važno za jačanje imuniteta.

On je dodao da će do 5. ili 10. juna svim penzionerima dostaviti svima kao znak pažnje količinu vitamina za najmanje dva meseca.

Ponovio je da bi samo slaba i neuspešna Srbija svima bila dobra i on bi bio „najbolji na svetu“.

„Da priznam Kosovo dobio bih Nobelovu nagradu“ rekao je Vučić i dodao da njega zanima šta će istorija reći za 50 godina, a da je i do sada dobio mnogo nagrada koje skoro niko u Srbiji nije dobio.

On je ponovio i da je Srbija od njegovog dolaska na vlast izgradila više puteva nego za sve vreme vlasti Josipa Broza.

Belivuk nije ubio Cvijana, bio je u kućnom pritvoru, niko ga nije ubio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da više od godinu dana zna ko je iz struktura vlasti pratio njegovog brata, sina i oca.

„Umirem od smeha na gluposti o uceni, da ja ćutim zbog ucene, u pitanju je moja slabost jer ne mogu da zaboravim ljudima dobro koje su uradili“ rekao je Vučić.

On je rekao da su se pojavile tvrdnje da je Vladimira Cvijana ubio Veljko Belivuk i da je bio prisutan Danilo Vučić i dodao da „svi znaju da Cvijana niko nije ubio“ a da je „Velja Nevolja baš tada bio u kućnom pritvoru“.

Kaže da su ga optuživali što nije objavio ništa o Cvijanovoj smrti.

„Nisam mu ni otac, ni žena, niti je državni funkcioner, otišao je od nas pre četiri godine, zašto bih ja objavio, ćutao sam, pustio porodicu“ rekao je on.

Vučić je rekao da „oni ne znaju više šta da izmisle kako bi prikrili Mauricijus“.

Predsednik je na televiziji Hepi rekao da nema nikakvih iluzija i da je svestan da će se čim ne bude više na vlasti o njemu govoriti sve najgore.

„Od prvog dana dolaska na vlast, spreman sam da sutra ne budem na vlasti i znam tačno kako će da bude, svi će naći razlog da kažu kako su mi govorili šta su bile greške, ali to je prirodan proces, dosadite ljudima,“ rekao je Vučić na televiziji Hepi.

On je dodao da poznaje ljude iz medija i biznismene koji su bili bliski Miloševiću pa Đinđiću, i da on nema ilizija da će biti drugačije, ali da njega zanima samo „sud istorije“.

Stefanović uradio mnogo dobrih stvari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Nebojša Stefanović učinio mnogo dobrih stvari i da mu on neće zamerati zbog ličnih stvari, ali da je primetio da je „postao zvezda u tajkunksim medijima“.

Govoreći o izborima Vučić je rekao da opozicione partije objavljuju lažna istraživanja kako bi stvorili atmosferu kako imaju veću podršku nego što je realno.

Kaže da će mnogi bojkotovati izbore da se ne bi videlo koliko su slabi, i naveo da bi se videlo na primer da „Ne davimo Beograd stoji pet puta bolje nego neke perjanice bivše vlasti“.

„Oni ih neće pustiti u njihove medije, ni (Sašu) Radilovića koji je snažniji od njih, (Vojislav) Šešelj nema infrastrukturu ali bolje stoji nego na lokalnim izborima, DSS- POKS su imali odličnu kampanju i dobili su sedam posto u Kosjeriću“ rekao je Vučić.

Naveo je da je negova stranka u Zaječaru ranije imala 30 odsto, a sada 44, dok je u Kosjeriću imala 33, a juče je na lokalnim izborima osvojila 69 odsto. „Nisu lokalni izbori isti kao centralni, u Kosjeriću bismo na republičkim dobili malo manje, a Zaječaru više“ rekao je Vučić pozivajući se na istraživanja.

Predsednik je dodao da je vlast mogla da iskoristi aferu oko Branislava Lečića, ali da to nije želela da radi.

Govoreći o borbi protiv kriminala, on je rekao da Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana koji je nedavno uhapšen u Dominikanskoj Republici, više nije u zatvoru.

Rekao je da ne zna detalje, ali da je on pušten i da „se zna ko u toj državi donosi odluke“, a da se u Srbiji nastavlja borba protiv organizovanog kriminala.

Poslanici da ne diraju KRIK 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari