Vučić: Ne mešamo se u unutrašnje stvari Republike Srpske i BiH 1FotO: EPA/ Andrej Cukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nisu tačne informacije da je srpska policija poslata u Banjaluku na ispomoć tamošnjoj policiji zbog hapšenja Davora Dragičevića i kazao da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i entiteta.

„To je notorna laž. Niti je ko od nas to tražio niti se mi mešamo u unutrašnje poslove drugih zemalja i entiteta“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je istakao da su u pitanju besmislene laži i da ga „prosto čudi kako je nekom tako nešto moglo da padne na pamet“.

Vučić je kazao da Srbija prati situaciju, ali da se neće mešati, za razliku od nekih „drugih političara odavde koji se mešaju i sve znaju“.

On je kazao i da ne želi da postavlja „gvozdenu kapiju“ na Drini i uvodi barijere srpskom narodu.

„Taj film nećete da gledate“, rekao je Vučić.

Kazao je da je užasno teško govoriti bilo šta majci i ocu koji su izgubili dete i naveo da bi on veoma veoma pažljivo razgovarao sa njima i da se trudi da tako radi u vezi svega.

Da podsetimo, Davor Dragičević je jutros pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu. Tužilac je utvrdio da nema osnova za pritvor.

„Ja sam na Trgu u 18 časova i ne pada mi napamet da dete prepustim zločincima i ubicama. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa“, rekao je on nakon izlaska.

Inače, Dragičević je predat Tužilaštvu u Banjaluci jutros oko 8 sati, nešto pre isteka roka od 24 sata.

Povodom situacije u Banjaluci, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da su netačne tvrdnje da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na protestu.

Takođe, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zahvalilo je Delegaciji Evropske unije na interesovanju za slučaj Davora Dragičevića i poručilo da je trebalo prvo da se informišu, pa onda da javno iznose stavove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari