Stefanović: Lažovi svi koji kažu da su policajci iz Srbije bili u Banjaluci 1Foto: Beta/Ljiljana Kovačević (arhiva)

On je naglasio da se nijedan pripadnik MUP-a Srbije ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji Republike Srpske – ni danas, niti prethodnih dana.

„Povodom informacija koje su se pojavile u delu javnosti da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci, želim da kažem da su svi koji to tvrde lažovi“, rekao je Stefanović, prenosi N1 Sarajevo.

On je naglasio da je reč o unutrašnjoj stvari Bosne i Hercegovine, u šta se Srbija ne meša.

„Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Srbije u unutrašnje stvari drugih država“, rekao je Stefanović.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije hapšenje je pokrenulo protest u Banjaluci, izjavio je ranije za BHRT da „postoje informacije“ da su u akciji učestvovali „i specijalci koji nisu iz Republike Srpske“.

Da podsetimo, Davor Dragičević je jutros pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu. Tužilac je utvrdio da nema osnova za pritvor.

„Ja sam na Trgu u 18 časova i ne pada mi napamet da dete prepustim zločincima i ubicama. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa“, rekao je on nakon izlaska.

Inače, Dragičević je predat Tužilaštvu u Banjaluci jutros oko 8 sati, nešto pre isteka roka od 24 sata.

Povodom situacije u Banjaluci, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da su netačne tvrdnje da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na protestu.

Takođe, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zahvalilo je Delegaciji Evropske unije na interesovanju za slučaj Davora Dragičevića i poručilo da je trebalo prvo da se informišu, pa onda da javno iznose stavove.