Vučić: Ne mogu da komentarišem aferu Aleksić, ali nema odvratnijeg od takvog nedela 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema pravo da komentariše aferu Aleksić, u kojoj je profesor glume Miroslav Aleksić osumnjičen za brojna silovanja, ali je rekao da nema ništa odvratnije od takvih nedela.

„Sve drugo što bih rekao neko bi mogao da protumači pogrešno da se mešam u sudski postupak“, rekao je Vučić u Kragujevcu gde se sreo sa vladikom šumadijskim Jovanom.

On je rekao da je država sve učinila da zaštiti žrtve takvih krivičnih dela, „što su i one same istakle“.

„Ne mogu ništa posebno da komentarišem posebno zbog obaveza da poštujem pretpostavku nevinosti. Ali kao otac ženskog deteta ne mogu da ne kažem da ne postoji ništa odvratnije od takvog nedela“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše karikaturu u nedeljniku NIN, na kojoj je predstavljen kako „siluje Srbiju“, Vučić je odgovorio da je „u Srbiji štampa slobodna i da mediji mogu da rade šta hoće“.

Vučić je rekao da „nisu ljudi glupi da ne vide da li zemlja ide napred ili ne ide“.

Spomenik Stefanu Nemanji fantastičan, Beograd pre svega srpski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu koji će izgledati „fantastično“ i da namerava da ga poseti možda već sutra.

„Beograd je kosmopolitski grad, ali pre svega srpski, i toga ne treba da se stidimo, naprotiv! (jer treba) …da znamo odakle smo krenuli, da znamo ko smo i šta smo, da čuvamo sebe i svoj narod. Ništa više od toga, ne preteći nikome“, rekao je Vučić tokom posete Kragujevcu.

„Ponosam sam što je hram Svetog Save de fakto izgrađen u moje vreme, što ćemo da obnovimo Hiladar i što ćemo ovu crkvu ovde da pomognemo, 80 godina od streljanja djaka i gradjana Kragujevca“, rekao je Vučić o planu za Kragujevac.

Na pitanje o tome što ga neki porede s ličnostima iz istorije, pitao je da li neko zna „bolji odnos prema srpstvu“ i strancima od odnosa Miloša Obrenovića.

Dodajući za sebe da je „mali u odnosu na velikog Miloša“, rekao je da je Obrenović „obezbedio modernu srpsku državu tako što se nije samo tukao. Kad je osetio da može – udari, kad je video da smo slabi onda – trči i dočekuj bosanske paše i vezire, pa opet sačekaj godinu dana, pa udari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari