Vučić: Nema vanrednih parlamentarnih izbora 1Foto: Fonet

U ovom trenutku nema razloga za održvanje vanrednih parlamentarnih izbora, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Srbija je stabilna demorkatije, sa vrlo stabilnom ekonomijom, i imamo stabilnu većinu u Parlamentu, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. Premijer je rekao da uvažava sve aktere i partnere koji razumeju odgovornost u državi.

„Razmotrio sam svačije ideje, ali smatram da ne postoje razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora“, istakao je Vučić.

Prema njegovim račima, parlamentarni izbori su 2020, a sledeći predsednički 2022. godine, baš onako kako se to dešava u svim stablinim evropskim demokratijama.

Tako će, rekao je Vučić, biti i u Srbiji, „jer smo nateži period prešli sa više vanrednih izbora, kada je to bilo neophodno“.

Bila je neophodna podrška reformama u teškim trenucima kada se sprovode mere fiskalne konsolidacije, da vidite da li su ljudi sa vama, objasnio je Vučić.

Navodeći da danas nema potrebe za tim, on je rekao da predsednički izbori slede u kratkom periodu.

Kako čujem, predsednik Skupštine Maja Gojković je pre neki minut raspisala lokalne izbore u više opština za april, a u aprilu ćemo imati i predsedničke izbore, istakao je premijer.

Prema njegovim rečima, to će biti prilika za političke rivale da se u ovom trenutku dokažu na političkoj sceni, a naredna prilika će uslediti na parlamentarnim izborima 2020. godine.

U tom periodu biće ono zlatno doba o kojem sam govorio, a ulagaćemo napore da privredni rast bude i veći od četiri i pet odsto godišnje, rekao je Vučić.

Srbija će, istakao je, tako doživeti procvat, a građani će mnogo značajnije osetiti porast životnog standarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari