Vučić: Nikada nisam razgovarao sa Veselinovićem i Radoičićem 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije razgovarao sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem i potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i da ga MUP sigurno nije prisluškivao zbog toga.

Na konferenciji za novinare u Nišu, Vučić je rekao da su netačne tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da ga je policija prisluškivala jer je razgovarao sa ljudima koji se dovode u vezu sa kriminalom.

„Ja sam dva puta video na Kosovu Veselinovića, a mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj memorisan u aparatu… Sa Milanom nikada nisam razgovarao, osim ako je bio prisutan na sastancima kada sam prenosio poruke ljudima sa Kosova, pa su tu sedeli i ljudi iz Srpske liste“, rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na optužbe Marinike Tepić da je šef Vojno-bezbednosne agencije (VBA) general Đuro Jovanić zataškavao njegove kontakte sa kriminalnim strukturama i da je zbog toga munjevito napredovao u službi.

„Jovanić nije imamo nikakve veze sa prisluškivanjem ili štićenjem mojih razgovora. Niti me je slušala VBA niti BIA, slušao je MUP. VBA nije imao veze sa tim. On je vrhunski profesionalac i vrlo je stručan za svoj posao“, rekao je Vučić.

On je naveo da general Jovanić ima njegovo puno poverenje, a da mu se čini da je tako i kada su u pitanju Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari