Vučić: Nova fabrika vakcina koštaće manje od kovid bolnice 1Foto:Printskrin/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će nova fabrika vakcina u Srbiji koja će praviti kineske vakcine, koštati manje nego izgradnja bolnice koja je bila izgrađena za četiri meseca.

Vučić je u intervjuu za TV Pink rekao da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak o izgradnji fabrike vakcina, i da je dobio već pet predloga placeva, a da bi za godinu dana Srbija mogla da proizvede kinesku vakcinu.

„Zdravlje je simbol snage jedne države, uz vojsku, ekonomiju i broj ljudi, to je stub jedne države“, rekao je Vučić i podsetio da se ruska vakcina pravi u Insitutu Torlak.

On je ponovio da se nada da Evropska unija neće uvesti kovid pasoše za vakicne koje je odobrila Evropska agencija i da ocenio da je regovao pravično na tu mogućnost.

„Kako misle da uvedu te pasoše kad nam nijednu (vakcinu) nisu dostavili. Pa kad smo se mi snašli, treba da budemo lošiji pa da nam smisle neku pakost“, rekao je Vučić.

On je rekao da će kinseku vakcinu primiti u četvrtak ili petak, u Merošini ili Žagubici, i da neće moći u Brisel jer je vakcinisan kineskom vakcinom koja tamo nije priznata.

Vučić je rekao da je neposredno pre intrevjua razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i da revakcinisanje građana daje rezultate.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Manami sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnog investicionog fonda te zemlje, objavljeno je na Instagramu.

Nervoza zbog Mauricijusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će naredna nedelja biti zanimljiva i da će se videti da jedan tajkun ipak ima račune na Mauricijusu, da „sav novac koji su opljačkali od naroda vode pod firmom, a korisnici su više njih iz familije“.

Vučić je u uključenju za TV Pink rekao da on nema račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu i sledeća nedelja će biti dobra prilika da građani vide razliku između političara. Spreman sam, najavio je on, da odgovorim na 50, 100 pitanja za Jovanjicu, neka dovedu poligrafistu i mašinu na Andrićev venac, a ja ću pozvati 30 televizija i odgovaraču na pitanja. Neću da donosim medicinsku dokumentaciju, ni da me boli zub tog dana, ni da kažem da sam pio sedative tog dana, rekao je Vučić.

Oni su 1.000 puta izgovarali tu laž i poverovali su u nju, rekao je Vučić, napominjući da je velika nervoza zbog Švajcarske i Mauricijusa. Vučić je najavio i da će od utorka, srede krenuti u dve vrste kampanje – u obilazak svih infrastrukturnih projekata koji se rade u Srbiji i mesta za vakcinaciju.

Nisam siguran da će biti izbora do kraja godine, kao što neki predviđaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije siguran da će izbori biti do kraja godine, kako neki iz opozicije predviđaju.

„Ali, nisam siguran da će oni da učestvuju na bilo kojim izborima, već govore o slobodnim izborima zato što znaju, jedan deo njih, posebno taj tajkunski deo zna da ne bi dobio ni tri posto glasova“, rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je dodao, to su sve „multimilioneri i svi su zaposleni u multimilionerskoj kompaniji“.

„I ona žena što je najviše stranaka promenila radi kod multimilionera u firmi i prima tamo ogromnu platu i pola botova koji nas napadaju svako veče radi u njegovoj firmi. A on te pare donosi iz Švacarske i Mauricijusa, a kako čujem ima još ponegde“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u samoj pripremi izborne kampanje predstavnici vlasti razgovaraće i sa onima koji ne žele prisustvo stranaca i tu će biti „i snažnije i više stranaka od onih koji žele da im stranci odredjuju kako to treba da izgleda“.

„Imate uvek one koji su slobodarski orijentisani i žele da vide svoju zemlju kao nezavisnu i imate one koji žele da budu…bolje da prećutim“, rekao je Vučić.

Ne razumem protestnu notu zbog pretnji na društvenim mrežama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je video pretnje upućene predsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu na društvenim mrežama, ali da ne razume zvaničnu protestnu notu tim povodom.

„Razumem različita viđenja i da treba da razgovaramo oko bunjevačkog jezika, ali ne razumem protestnu notu zbog pretnji na društvenim mrežama“, rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Pink.

On je naveo da „nekima odgovara podizanje tenzija“ kao i da Zagreb „nije ni pitao da li je pokrenuta istraga“ pre slanja note.

Vučić je rekao i da pretnje Žigmanovu nije uputilo lice srpske nacionalnosti.

„Naše je da učinimo sve da se Hrvati u Srbiji osećaju dobro, da pomognemo kako možemo i osudimo svaku pretnju“, izjavio je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, negativne poruke iz Hrvatske su učestale nakon emitovanja filma „Dara iz Jasenovca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari