Vučić: Oberučke bih prihvatio razmenu teritorije 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da bi „oberučke prihvatio“ ponudu o razmeni teritorije Beograda i Prištine o kojoj je makedonski premijer Zoran Zaev govorio u telefonskom razgovoru uveren da priča sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Zaev je bio prevaren i ustvari je razgovarao sa komičarima Vladimirom Kuznecovim i Aleksejom Stolarovim, koji su glumili Porošenka.

Kako su preneli beogradski mediji, Zaev je tada rekao da je upoznat sa skrivenom namerom o razmeni teritorije odnosno da bi Priština Srbiji trebalo da ustupi 10 opština na severu KiM, a da Priština zauzvrat dobije „neke opštine na jugu centralne Srbije“.

„Kada bi nama ponudio neko to o čemu je govorio, ja bih to oberučke prihvatio, ali očigledno da je razgovarao o tome sa nekim ko o pregovorima Beograda i Prištine malo zna“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je naveo i da mu se Zaev izvinio pošto su mediji objavili taj razgovor u kome je makedonski premijer rekao i da je Vučić ruski čovek.

„Poslao mi je izvinjenje, poslao mi je poruku. Ja sam rekao pozdrav druže šta drugo da mu kažem, šta ja sad njemu da objašnjavam da li sam ruski čovek ili nisam. Ja se ponosim time što sam Srbin i što se borim samo za Srbiju i što je poznato da nisam ni američki ni ruski čovek i to je težina moje pozicije i zato me mali broj ljudi želi na vlasti u Srbiji jer sam čovek Srbije i naših gradjana i našeg naroda“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari